معرفی کتاب آن روزها اثر طه حسین مترجم حسین خدیوجم

آن روزها

آن روزها

طه حسین و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9786001215230
تعداد صفحات
412
تاریخ انتشار
1394/10/2

توضیحات

        (آن روزها) نامی است که طه حسین، نویسنده ی معاصر عرب، بر روایت روشن خویش از زندگی اش نهاده است. وی که در کودکی نابینا شده بود، توانست با تلاش فراوان به بالاترین درجات علمی و ادبی برسد . کتاب (الایام) یا (آن روزها) یکی از اسناد مهم تاریخی قرن اخیر و نمونه ای از بهترین انواع نثر عربی معاصر است.نویسنده، روشنفکر و روزنامه نگار مصری، طه در اثر عفونت چشم در سن سه سالگی نابینا شد. پس از درس گرفتن از یک آموزگار سنتی در جوانی راهی دانشگاه الازهر شد و در آنجا در رشته ی الهیات و ادبیات عرب به تحصیل پرداخت. زمانی که دانشگاه ملی قاهره در سال 1908 تاسیس گشت، حسین با وجود نابینایی و تهیدستی، بزودی جایی برای خود در این دانشگاه باز کرد. او نخستین دانش آموخته این دانشگاه بود که به دریافت دکترا نائل آمد. رساله دکترای وی درباره ابوالعلاء معری، شاعر شک گرای عرب بود. پس از آن در 1914 به سوربن رفت و در پاریس نیز در 1917 رساله دکترایی تحت عنوان (فلسفه اجتماعی ابن خلدون) نگاشت."شرکت سهامی کتاب های جیبی" با ایده گرفتن از انتشارات پنگوئن در سال 1339 بنیاد نهاده شد تا ارزنده ترین آثار از بهترین و بلندپایه ترین ادیبان، دانشمندان، پژوهشگران، و رمان نویسان جهان به کتاب خوانان ایرانی معرفی شوند و در دسترس عموم کتابخوانان قرار گیرند.فعالیت آن شرکت سال هاست که متوقف شده است و آثار انتشاریافته آن روزگار را شاید در کتابفروشی های معمولی نتوان یافت. این مجموعه کتاب ها تحت عنوان مجموعه کتاب های جیبی توسط انتشارات علمی و فرهنگی تجدید چاپ می شود و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.
      

یادداشت‌ها

          با این کتاب مثلِ  سه دیدار با مردی که از فرا سوی بارور ما می‌آمد، حسنک وزیر، مدیر مدرسه و ... که یک قسمتش را در کتاب درسی می‌آوردن تا بمیریم و برویم خودمان ادامه‌اش را بخوانیم، آشنا شدم (زمان ما که این طور بود و چقدرم خوب بود و به نظرم خوبه از کتاب‌هایی که در کتاب‌های درسی بچه‌ها (تاریخ و ادبیات و ... هم نداره) نام برده شده برای کتابخانهٔ مدرسه تهیه بشه). 

طه حسین در کودکی بر اثر بیماری تقریبا نابینا می‌شود اما به مکتب می‌رود، قرآن را کامل حفظ می‌کند، به الازهر و سپس به دانشگاه می‌رود و به زبان لاتین و فرانسه مسلط می‌شود فقط از راه شنیدن. مدت‌ها از خواندن  کتاب گذشته پس دو چیز  که بیشتر یادم مانده رو دوست دارم کوتاه بگم اول اینکه دوتا از برادراش(یکی خردسال یکی دانشجوی پزشکی که رابطه‌ی خوبی هم با هم داشتن) به علت بیماری فوت می‌کنن و این نابینا جوری صحنه‌ رو تصویر می‌کنه که منِ خواننده کتاب، حسّم بیننده بود تا شنونده بدون اغراق. دوم اینکه سراسر زندگی این مرد تلاش و تلاش و تلاشه برای آموختن. 
در خلال این زندگینامهٔ خودنوشت، با وضعیت اجتماعی و سیاسی مصر در آن دوران تا حدی آشنا می‌شویم. 
        

9