معرفی کتاب مترو اثر هاروکی موراکامی مترجم گیتا گرکانی

هاروکی موراکامی و 1 نفر دیگر
3.3

1398/4/10

نسخه‌های دیگر

در یک روز آفتابی بهاری، دوشنبه، 20 مارس 1995، پنج عضو فرقه ی اوم شینریکیو با سارین، گازی سمی و بیست و شش بار مرگ بارتر از سیانور، متروی توکیو حمله کردند، این یک حمله ی تروریستی هولناکی به یک سیتسم رفت وآمد عمومی بود و قربانیان بی شماری داشت.
هاروکی موراکامی، مهم ترین رمان نویس معاصر ژاپن، برای درک و دلایل و ابعاد فاجعه نخست با قربانیان و بعد با اعضا فرقه ی اوم مصاحبه های متعددی انجام داد و حاصل کارش را در این کتاب گرد آورد. او با کسانی صحبت کرد که در روز واقعه مانند هر روز دیگر زندگی شان از خانه بیرون آمده بودند تا با مترو به سرکار بروند و قربانی سارین شدند. به روایت های کارکنان مترو و پزشکان معالج و خانواده های قربانیان در گذشته گوش داد. بعد به سراغ اعضا فرقه ی اوم رفت تا حرف های آن ها را بشنود و ببیند انسان هایی که به دنبال آرامش و غنای معنوی بودند، چطور به ابزار جنایت تبدیل شدند. موراکامی در این کتاب به روان شناسی ژاپن می پردازد و مسائل بنیادی را بررسی می کند که در نهایت می تواند به خلق چنین فرقه های تروریستی منجر شود.
«مترو» یکی از مهم ترین آثار غیر داستانی موراکامی است و در شرایط امروز جهان حتی بیش تر از قبل ضرورت خوانده شدنش احساس می شود. اگر می  خواهید ذات تروریسم و فرقه گرایی را بشناسید باید این کتاب را بخوانید.

دوشنبه ۲۰ مارس ۱۹۹۵، در صبحی بهاری، زیبا و آفتابی جامعه‌ی ژاپن وارد شوک بزرگی شد.
فرقه‌ی «اوم» توسط اعضای خود در پنج مسیر حرکت مترو، اقدام به انتشار گاز «سارین» نمود و جان ده‌ها هزار نفر را به خطر انداخت و در نتیجه تعدادی از مردم بی‌‌گناه جان باختند و تعدادی با صدمات بسیار شدیدی روبرو شدند.

این کتاب نه رمان است و نه داستان، یک ناداستانِ حرفه‌ای‌ست و موراکامی خود می‌گوید تلاش کردم با نوشتن آن ژاپن را بهتر بشناسم
موراکامی ۹ ماه پس از این حمله، تحقیقات خود را آغاز و حدود یکسال هم برایش تلاش کرد و جنگید.
قالب‌بندی و چینش محتوای کتاب به این شکل است که در ابتدا موراکامی داستان چگونگیِ هر یک از پنج انتشار گاز در خطوط مختلف را بیان می‌کند، سپس مصاحبه‌هایی که با بازماندگانی که در این حمله‌ی تروریسی جان سالم به در برده بودند، انجام داده بود را قرار داده، پس از اتمام آن با نوشتن یک مقدمه‌، خود وارد داستان شده و از دید روانشناسی، جامعه‌شناسی به صورت بی‌طرفانه به بررسی این رویداد پرداخته است و نهایتا مصاحبه‌ای که با هشت تن از اعضای این فرقه‌ی مذهبی داشته را آورده است.

نقل‌قول نامه
"اکثر آدم‌های دنیا برای رسیدن به رستگاری و سعادت به مذهب پناه می‌برند، اما وقتی که مذهب شروع به درب و داغان کردن آدم‌ها می‌کند، آن‌وقت باید به کجا پناه ببرند؟"

"وقتی شخصی همه‌ چیزِ یک حادثه یا رویداد را با جزئیات زیادی به یاد دارد، باید شک کرد چون یک جای کار ایراد دارد."

کارنامه
فکر نمی‌کنم شخصی من را بشناسد و نداند چقدر عاشق موراکامی هستم، اما دلیل نمی‌شود چشم‌هایم را ببندم و نمره‌ی مفت برای کتابش منظور کنم.
برای تلاش‌ها و ممارست موراکامی در راه تحقیقات یک ستاره، برای اینکه به شکلی استادانه حجم و تعداد زیادی مصاحبه را در قالب یک کتاب خواندنی و نه خسته‌کننده تقدیم خواننده نمود یک ستاره و بابت نتیجه‌گیری و پندهایی که ارائه داد یک ستاره‌ی دیگر، جمعا سه ستاره برای این کتاب منظور می‌نمایم.

دانلود نامه
فایل ای‌پاب کتاب به زبان انگلیسی را دردر کانال تلگرام آپلود نموده‌ام، در صورت نیاز می‌توانید آن‌را از لینک زیر دانلود نمایید:

نوزدهم آبان‌ماه یک‌هزار و چهارصد

نقل‌قول نامه