معرفی کتاب سرگذشت کوانتوم: تاریخچه ای در 40 موقعیت اثر جیم باگوت مترجم محمدعلی جعفری

سرگذشت کوانتوم: تاریخچه ای در 40 موقعیت

سرگذشت کوانتوم: تاریخچه ای در 40 موقعیت

جیم باگوت و 1 نفر دیگر
3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786006043586
تعداد صفحات
396
تاریخ انتشار
1398/5/6

توضیحات

        
اگر سرآغاز تاریخی نظریه ی کوانتومی را کشف «کوانتوم کنش» ماکس پلانک در دسامبر ???? در نظر بگیریم، در زمان نگارش این کتاب، نظریه ی کوانتومی قدمتی ??? ساله دارد. چه بسا گمان کنید این زمان برای تسلط و فهم کامل معانی نظریه نزد فیزیکدانان کافی بوده باشد. زمانی کافی برای کنار آمدن با ایده های نظریه ی کوانتومی درباره ی تصادف و علیّت و سرشت واقعیت فیزیکی. اما با گذشت زمان، حیرت ما نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.

با اینکه کسی از طرزکار واقعی نظریه ی کوانتومی باخبر نیست، اما در کل تاریخ علم، قواعد کاربردش بی چون وچرا، و دقت و صحت پیش بینی هایش بی همتا بوده اند. هرچند هنوز بحث داغ نحوه ی تعبیر نظریه ی کوانتومی در جریان است، اما درباره ی صحت بنیادی آن اختلاف نظر وجود ندارد.

این کتاب گرامیداشت نظریه ای شگفت انگیز اما به کلی آزارنده، از زمان ولادتش در کوره های ساخت چینی آلات مورد استفاده در مطالعه تابش جسم سیاه در سال ???? گرفته تا وعده ی فعال کردن رویدادهای کوانتومی جدید در برخورددهنده ی بزرگ هادرون واقع در سرن، حدود یک قرن بعد از تاریخ فوق است. این سرگذشت در چهل «موقعیت» مهمِ کشف حقیقت یا نقطه ی عطف در مسیر پیشرفت نظریه روایت می شود.

      

لیست‌های مرتبط به سرگذشت کوانتوم: تاریخچه ای در 40 موقعیت

داستان شگفت انگیز کوانتوم: 100 رویداد شگفت انگیز که عصر کوانتوم را شکل دادندسرگذشت شگفت انگیز کوانتومجزء و کل

تاریخ کوانتوم و فیزیک مدرن

7 کتاب

سالهای ابتدایی قرن ۲۰ ، مصادف با تولد نظریه های شگفت انگیز و اعجاب آور در فیزیک بود. این نظریه در ۱۵ سال اول قرن بیستم متولد شد. تا سال ۱۹۲۷ دوران اولیه رشد خود را طی کرد و تا نیمه اول قرن به بلوغ کامل رسید. فیزیک مدرن شامل دو نظریه است : نسبیت و کوانتوم. کتابهای این لیست تعدادی از منابعی است که چگونگی پیدایش، رشد و بلوغ فیزیک مدرن را بررسی میکند. مبنای بررسی برخی از کتابهای این حوزه زندگی فیزیکدانان تاثیرگذار است. برخی ارتباط پدیده های کشف شده و چگونگی ابداع اندیشه ها را مبنای بررسی قرار داده اند و برخی دیگر به ترتیبِ تقدم و تأخر زمانی، کشف پدیده ها و ابداع نظریه را گزارش کرده اند. به عنوان مثال کتاب «سی سالی که فیزیک را تکان داد» و کتاب «زندگی و زمانه فیزیکدانان بزرگ» زندگینامه فیزیکدانان را مبنای بررسی تاریخچه فیزیک مدرن قرار داده اند. کتابهای «سرگذشت شگفت انگیز کوانتوم» و «سرگذشت فیزیک مدرن» ارتباط و اثرگذاری کشفیات متنوع را در ابداع نظریه های فیزیک مدرن مورد بررسی قرار داده اند که به نظر بنده ارزشمندترین نوع تاریخ نگاری علمی است. کتاب «داستان شگفت انگیز کوانتوم» هم تقدم و تأخر زمانی کشف پدیده ها را مبنای گزارش خود قرار داده است. دسته دیگری از منابع دست اول تاریخ کوانتوم، زندگینامه‌های خودنوشت فیزیکدانان است که یک نمونه از این دسته، کتاب «جزء و کل» اثر «ورنر هایزنبرگ» است.

68

یادداشت‌ها