کارل مارکس و 3 نفر دیگر

ناشر
دات
1391/9/28

نسخه‌های دیگر

از جمله هدف‌های ترجمه‌ی این رساله ارائه‌ی نمونه‌ای از تحقیق فلسفی بوده است. در نوشتن رساله، مارکس پس از مطالعه‌ی تقریبا همه‌ی منابع فلسفی یونانی در موضوع مورد تحقیق‌اش و نیز متونی که درباره‌ی تاریخ فلسفه‌ی یونان تا زمان او منتشر شده بود، به تحقیق بسیار موشکافانه‌ی آکادمیک و به قول خودش فاضل مآبانه»ای می‌پردازد.
علاوه بر آن، رساله‌ى مارکس پرتوی می‌افکند بر نکته‌ای از فلسفه‌ی یونان باستان، فلسفه‌ای که فرهنگ و تمدن غرب به طور وسیعی بر آن متکی بوده است. همین که توجه شود در ۳۰۰ سال پیش از میلاد، اپیکور به طور مثال در چنین اوج و شکوه اندیشه‌ورزانه‌ای به توضیح فلسفی انحراف اتم از مسیر مستقیم پرداخته است، آنگاه می‌توان به میراث عظیم فکری‌ای اندیشید که می‌بایست پشتوانه‌ی فرهنگ و تمدن غرب در دوران جدید قرار گیرد. اگر گفته می‌شود فرهنگ و تمدن یونان باستان بر محور رابطه‌ی انسان و طبیعت تکوین یافته، چنین محوری امکان داده تا علم و فلسفه در آن حد از اعتلا متحقق شوند که عصر روشنگری با بازتولید آن، فرهنگ و تمدن جهان نو را بنیان نهد. این موضوع، در سنجش عقب ماندگی ما و پیشرفت «آنان» از منظر تاریخ و در قلمرو اندیشه‌ورزی قابل تأمل است.