معرفی کتاب نیروی دلتا از پلی می تا طبس اثر چارلی ای بکدیث مترجم رضا فاضل زرندی

نیروی دلتا از پلی می تا طبس

نیروی دلتا از پلی می تا طبس

چارلی ای بکدیث و 1 نفر دیگر
3.5
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

0

شابک
0000000101289
تعداد صفحات
461
تاریخ انتشار
1368/1/1

توضیحات

کتاب نیروی دلتا از پلی می تا طبس، نویسنده چارلی ای بکدیث.

لیست‌های مرتبط به نیروی دلتا از پلی می تا طبس

یادداشت‌ها

رجا

رجا

1404/1/18

          ◾در دهه ۶۰ میلادی، سروان چارلی بکویث، افسر کلاه سبز ارتش امریکا ( Green beret) در برنامه تبادل نیروی‌ ویژه دو کشور امریکا و انگلستان، عازم این کشور می‌شود تا در کنار نیروهای ویژه این کشور (SAS)، یک سال را سپری کند، چیز میز یاد بگیرد و یاد بدهد! اما یاد دادن چیز میز به کسانی که در میانه آسایشگاه چای درست می‌کنند و اهمیتی برای نظم و دیسیپلین نظامی قائل نیستند، کمی پیچیده است!
◾سبک زندگی خاص، آموزش‌ها و روش‌های SAS، خیلی زود نظر بکویث جوان را تغییر می‌دهد. گاردش را شل می‌کند و به او می‌فهماند که ارتش امریکا، نیازمند بازبینی ساختار نیروهای ویژه‌اش دارد. و به قول بکویث: این چیزی است که امریکا به آن نیاز دارد...!
◾در طول یک دهه بعد، چارلی بکویث عمر خود را پای فهماندن این نکات به ژنرال‌های خرفت ارتش امریکا تلف می‌کند تا بالاخره با دردسر فراوان و خون دل خوردن، نیروی ویژه دلتا را تاسیس می‌کند.
◾دهه 6۰ و 7۰ میلادی، اوج حملات چریک‌های نزدیک به شوروی و شیوع حملات تروریستی در غرب بود. ضرورت بنیانگذاری واحدهای عملیات ویژه ضد تروریستی، بیش از پیش نمایان شد. و در این عصر نیروهای مسلح شاهد رشد واحدهای ضد تروریستی بوده‌اند.
◾بکویث، کارش را توفانی آغاز می‌کند! نیروهای یگان او در بسیاری از حوزه‌ها سرآمد یگان‌های ارتش آمریکا بودند! تا اینکه در زمستان ۱۹۷۹ میلادی، به دور از تصورات و محاسبات غربی، انقلاب مردمی ایران پیروز می‌شود و در یک اقدام بی‌سابقه، همه دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت آمریکا در ایران را به صورت رسمی، گروگان می‌گیرند! کارتر، رئیس جمهور وقت امریکا، بکویث را مامور به پایان دادن به این معضل می‌کند! کار تا ناو نیمیتز، خوب پیش می‌رود. اما بحران از لحظه برخواستن RH 53D sea stallion از روی عرشه ناو نیمیتز آغاز می‌شود و عملیات در میانه بیابان‌های اطراف طبس، با موفقیت شکست می‌خورد!
◾این شکست، پایان دوران حرفه‌ای نظامی بکویث و بر باد رفتن رویای ژنرالی و فرماندهی سطوح عالی در ارتش امریکا برای او بود! در طی سالیان بعد از این شکست، در سطوح مختلف ارتش امریکا، تحقیقات گسترده‌ای بر علل شکست این عملیات انجام شد. از گزارش دریادار هالوی گرفته تا پایان‌نامه‌های متعدد نظامی، دلایل متعددی را برای این شکست خفت‌بار ردیف کردند! که خواندنشان، شدیدا به نظامیان و محققان این حوزه پیشنهاد می‌شود.
◾ویلیام کوهن، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی امریکا، در کتاب «هنر یک استراتژیست» درباره این عملیات می‌گوید: این عملیات برای شکست، طراحی شده بود!
        

10