غیبت شیخ مفید

غیبت شیخ مفید

غیبت شیخ مفید

4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786008460879
تعداد صفحات
108
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        رسائل في الغیبة كتابی از شيخ مفيد  (متوفای ۴۱۳ ق) مشتمل بر چهار رسالهٔ کوتاه است. موضوع این کتاب، غیبت امام زمان(عج)، ویژگی‌های قیام و پاسخ به شبهاتی دربارهٔ امامت اوست.
مؤلّف در این اثر که به‌صورت پرسش و پاسخ مطرح شده، به مسائلی نظیر وجود امام زمان(عج)، دلیل غیبت و ظهور امام پرداخته است.
کتاب به‌سبک پرسش‌وپاسخ نگاشته شده است. شیخ مفید در این کتاب، شبهات مخالفان را آورده و به بررسی و پاسخ‌گویی آن‌ها پرداخته است.
او در این اثر، با سبکی استدلالی و شیوه‌های قابل قبول برای تمام مذاهب اسلامی، وارد بحث شده و نتیجه‌گیری می‌کند شیخ مفید به استناد آیات و روایات به این سؤالات جواب داده و در بیان  این پاسخ‌ها رویکردی کلامی و عقلی داشته است.
در مجموعهٔ عصاره به دنبال این بودیم که همهٔ مفاهیم و محتوای موجود در کتاب را به مخاطب ارائه دهیم. البته، با این تفاوت که روایاتی را دستچین کرده‌ایم که کامل‌تر و جامع‌تر و شامل‌تر از روایات دیگر است.
      

لیست‌های مرتبط به غیبت شیخ مفید

یادداشت‌ها

          این کتاب، شاملِ پنج رساله می‌شود (برعکس آنچه که در پشت کتاب نوشته شده که از چهار رساله تشکیل شده). یک رساله شاملِ پاسخ شیخ مفید به پرسش‌هایی است که برای وی فرستاده شده و این پرسش‌ها، رنگ و بوی مهدویّت داشته. چهار رسالۀ دیگر، در بخش دوم کتاب ذکر شده و آن‌ها نیز دربارۀ امام زمان(عج) هستند.
آنچه دربارۀ کتاب به ذهن می‌آید، آن است که شیخ مفید با استفاده از دلیل و استدلال و با دوری از فحش و دشنام، به خوبی توانسته در مسئلۀ مهدویّت از عقیدۀ تشیّع دفاع کند و به نظر می‌رسد امروزه نیز به این روش احتیاج زیادی وجود دارد، برعکس آنکه بعضی از افراد اوجِ تلاش خویش را در این خرج کرده‌اند که به مخالفان مذهبی خویش فحش و دشنام دهند.
از نظر چاپ، اشکال‌هایی به این نسخه وارد است؛ از جمله آنکه برای بعضی از احادیث، منبعی در پاورقی ذکر نشده و شایسته بود که دست‌اندرکاران، به این اهتمام ورزند. نکتۀ خیلی منفی در این کتاب، آن است که هیچ فهرستی از منابع در پایان کتاب درج نشده!
نگارندۀ این یادداشت امیدوار است که این اشکالات در چاپ‌های بعدی اصلاح شود. إن‌شاءاللّٰه.
        

3