زندگی روزمره در امپراتوری روسیه

زندگی روزمره در امپراتوری روسیه

زندگی روزمره در امپراتوری روسیه

گریتا بوچر و 1 نفر دیگر
3.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ناشر
نگاه
شابک
9786222674021
تعداد صفحات
472
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        اریخ امپراتوری روسیه سرشار از جنگ، درگیری طبقاتی، رسوایی سلطنتی، و ظهور و سقوط امپراتوری است. این کتاب روسیه تزاری را از دریچه اجتماعی و مادی از جمله تغییرات در زندگی درباری، زندگی رعیتی/دهقانی، کلیسای ارتدکس و تأثیرات رهایی و صنعتی شدن، از تولد مسکو تا ظهور کمونیسم بررسی می‌کند.
گزیده ای از متن کتاب:
فصل 1
این کتاب دربارۀ زندگی روزمره در امپراتوری روسیه است. تقریباً تا همین صد سال پیش، جامعۀ روسیه از چند طبقه تشکیل می‌شد: اشراف و اصیل‌زادگان، رعایا که سِرف[1] (رعیت) نامیده می‌شدند و تقریباً همگی کشاورزانی بودند که در املاک اشراف و روحانیان کار می‌کردند، مردم شهرنشین، و طبقۀ روحانیان. در این کتاب مسائلی را برمی‌رسیم از این قبیل که اعضای هر یک از این طبقه‌ها شغلشان چه بود؛ در اوقات فراغت، به چه تفریحاتی مشغول بودند؛ هنگام اجرای مراسم ملی یا مذهبی، چه تشریفاتی داشتند؛ چه نوع جشن‌هایی بر پا می‌کردند؛ و زندگی دینی‌شان چگونه می‌گذشت.
      

یادداشت‌ها

          خب همونطوری که از اسم کتاب مشخصه ، کتاب درباره زندگی روزمره مردم در امپراتوری روسیه ست. 
معمولا ماهایی که با ادبیات روسیه آشناییم و علاقه داریم. کمی از تاریخ روسیه و زندگی مردم اون عصر از طریق رمان ها و داستان های روسی آشنا شدیم. اما اگر بخواید دقیق تر و تخصصی تر با زندگی و تاریخ روسیه آشنا بشید ، این کتاب ، کتاب خوبیه.
کتاب از چند فصل تشکیل شده که در فصل اول تاریخ روسیه رو از ابتدا تا انقلاب کمونیستی و تشکیل اتحاد جماهیر شوروی رو بررسی میکنه. از روسیه کی یف و دوران مغول و دوران شاهزادگان تا تمام تزارهای خاندان رومانوف.
در فصل بعدی به به وضعیت اشراف و فرادستان روسیه پرداخته که چطوری زندگی میکردن و چطوری لباس می‌پوشیدن و مهمونی می‌رفتن و ازکجا درآمد داشتن و غیره
فصل سوم به بررسی طبقه کشاورز و دهقان ک سرف ها پرداخته که تحت استثمار فرادستان و اشراف بودند. در ابن بخش به شورش های دهقانان هم پرداخته شده مثل شورش پوگاچف که در رمان دختر سروان به خوبی توسط پوشکین بزرگ توصیف شده بود.
در فصل بعدی به کلیسا و جایگاه کلیسا و کشیش ها پرداخته که این بخش هم خوندنی و جذابه
و در بخش آخر به بررسی وضعیت روشنفکرها و انقلابیون روسیه پرداخته.
در کل خوندنش جذابه...
        

22