معرفی کتاب زندگی و هنر وان گوگ اثر پی یر کابان مترجم علی اکبر معصوم بیگی

زندگی و هنر وان گوگ

زندگی و هنر وان گوگ

پی یر کابان و 1 نفر دیگر
1.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

2

شابک
9789643510022
تعداد صفحات
296
تاریخ انتشار
1399/2/14

توضیحات

        
وَنسان وَن گوگ یا فینسِنت ویلم فان خوخ یک نقاش نامدار هلندی بود. هرچند او در زمان حیاتش در گمنامی به سر می برد و در تمام طول عمر خود تنها یک تابلو فروخت،اما اکنون به عنوان یکی از تاثیرگذارترین نقاشان پسادریافتگر شناخته می شود.ون گوگ جوانی خود را به عنوان دلال آثار هنری و معلم گذراند. مدتی نیز در انگلستان و همچنین در میان کارگران معادن زغال سنگ بلژیک به عنوان مبلغ مسیحی فعالیت کرد. وی فعالیت های جدی خود را به عنوان طراح و نقاش از سال 1880 و در سن 27 سالگی شروع کرد. او از آنجاکه در سن 37 سالگی درگذشت، در واقع تمام آثارش را در 10 سال آخر عمر خویش آفرید که شامل بیش از 900 نقاشی، بیش از 1100 طراحی و 10 چاپ می باشد.ون گوگ شیفته نقاشی از مردم طبقه کارگر مانند تابلوی سیب زمینی خورها، کافه های شبانه مانند تراس کافه در شب، مناظر طبیعی فرانسه، گل های آفتابگردان، شب های پرستاره و خودنگاره بود. وی در اواخر عمر به شدت از بیماری روانی و فشار روحی رنج می برد و به اعتقاد اکثریت همین موضوع به خودکشی او منجر شد.با آنکه ونسان ونگوگ در سراسر عمر کوتاه و به ویژه در ده ساله واپسین زندگی خود سرنوشتی اندوهبار و تراژیک داشت و از هنر چون ابزرا نجات شخصی بهره گرفت اما هرگز این حال و هوای تراژیک (جز در یکی دو مورد) در آثار او تاثیر نگذاشت و نقاشی های ونسان همچنان شاد، پر شور و شرر، سرزنده و ستایشگر زندگی، انسان و طبیعت ماند.تنها پس از بحران نخستین حمله های جنون، قطع رابطه با گوگن و سرانجام انتقال به بیمارستان روانی سن رمی است که تاثرات روحی ونسان خود را به تمامی در چند تابلو نشان می دهد و رنگ و خط و طرح صورتی چرخان، پیچ در پیچ و طوفان زا به خود می گیرد؛ شب پر ستاره اوج این عذاب و درد روحی است
      

یادداشت‌ها

          درباره ونسان ونگوگ آثار متعددی یه چاپ رسیده است. اما نکته متفاوت و جالب توجهی که درباره کتاب پی‌یر کابان جلب توجه می‌کند دقت نظر نویسنده در روند شکل‌گیری طراحی و نقاشی در "ونسان هلندی" است. به نظر می‌آید علاقه او به نقاشی از همان دوران کاری‌اش در شغل فروشندگی آثار هنری که توسط عمویش برایش جور شده بود بسیار جدی است. با آنکه اظهار نظرهای خام و متناقضی در نامه‌هایش به تئو در آن دوران یافت می‌شود اما اعتماد به نفسی عجیب در نظر دهی در او قابل تشخیص است. همچنین در دورانی که کشیش شده است به قول خودش طرح‌هایی از روی غریزه می‌کشد که خام اما احتمالا شورانگیز هستند. می‌گویم احتمالا چرا که چیزی از آن طرح‌های باقی نمانده. از طرفی توصیفات دقیق او در نامه‌ها قابل بررسی است. توصیفاتی که یادآور پرداخت یک نویسنده خبره از اطرافش است. مطالعات مفصل او در زمینه دین، فلسفه و رمان‌هایی از دیکنز این توانایی را به او داده.
همچنین بررسی عشق‌های ناکام، شغل‌های ناکام و عتاب‌های خانواده، کشیشان و جامعه پیرامونش از نکات جدی کتاب هستند. ناکامی‌ها و درگیری‌هایی که غم و رنجی عمیق در دل او می‌کارند.
        

0