معرفی کتاب ذوالشهادتین امام اثر محمدحسن روزی طلب

ذوالشهادتین امام

ذوالشهادتین امام

4.5
10 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

14

شابک
9786226609586
تعداد صفحات
468
تاریخ انتشار
1399/7/2

توضیحات

کتاب ذوالشهادتین امام، گردآورنده محمدحسن روزی طلب.

لیست‌های مرتبط به ذوالشهادتین امام

عبد صالح خداحاج آقا روح اللهخون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

از علما و بزرگان دین بگو؛

29 کتاب

کتب مربوط به زندگی علما، عرفا؛ (موارد مطالعه شده، با تیک مشخص شده) • کتاب های خاطره ای: ○ عبد صالح خدا / آقا روح الله ○ خون دلی که لعل شد ✅️/ ماه در آينه ○ گوهر شب چراغ (حاج شیخ غلامرضا یزدی)✅️ ○ حاج آخوند / شیخ بی خانقاه ○ به رنگ صبر (خاطرات فاطمه صدر، از شهید صدر و امام موسی صدر) ○ عمار انقلاب / ذوالشهادتین امام (علامه مصباح) ○ چای خوش عطر پیرمرد : داستان‌هایی کوتاه از زندگی مبارز مجاهد شهید سیدحسن مدرس ○ سوخته : زندگی نامه، آيت الله شیخ محمدجواد انصاری همدانی ○ فرزند بی‌نهایت: زندگی نامه شهید بهشتی ○ شمع محفل: چند روایت کوتاه از زندگی آيت الله حاج آقا مجبتی تهرانی • رمان: ○ سه دیدار (امام خمینی)✅️ ○ روح الله (امام خمینی) ○ مردی در تبعید ابدی (ملاصدرا)✅️ ○ قلندر و قلعه (شیخ اشراق) ○ نا (شهید صدر) ○ نخل و نارنج (شیخ انصاری )✅️ ○ شهاب دین (آيت الله مرعشی نجفی )✅️ ○ تنهای هزار ساله (شیخ صدوق) ○ که ماهی بر آید (ملاهادی سبزواری)✅️ ○خاک نشین (شیخ عباس قمی) ○ آقا شیخ مرتضی زاهد ○ کهکشان نیستی (آيت الله قاضی)✅️ ○ خورشید می ماند (شیخ بهایی) ○ بند‌‌بند سرگذشتم (زندگی‌نامه خودنوشت مرحوم کاشف الغطا) ○ قربانی طهران (اشاره ای به زندگی شیخ فضل الله نوری در قالب رمان) ○ تو را خانه ای هست (شیخ بهایی) ○ مثل نور( سید نورالدین هاشمی شیرازی) ○ فقیهان و انقلاب ایران ( یک نسل پس از آيت الله العظمی بروجردی) [لیست درحال به روز رسانی است]

122

یادداشت‌ها

          در این کتاب با مجموعه‌ای از خاطرات ارزشمند روبه‌رو هستیم که مستقیماً به روایت خود علامه مصباح یزدی بیان شده‌اند. این خاطرات به‌صورت موضوعی دسته‌بندی شده و هر بخش به یکی از ابعاد مهم زندگی علمی، فرهنگی و مبارزاتی ایشان اختصاص دارد.

ترتیب مطالب کتاب به شرح زیر است:
۱.  آغاز مسیر طلبگی: علامه مصباح در نخستین بخش از کتاب، از دوران ابتدایی طلبگی خود سخن می‌گویند. در این قسمت، دلایل انتخاب مسیر حوزه و چرایی تحصیل در شهر قم به‌تفصیل شرح داده می‌شود.

۲.  آشنایی با بزرگان حوزه: در ادامه، به شرح آشنایی ایشان با شخصیت‌های برجسته‌ای چون علامه طباطبایی و شهید مطهری پرداخته می‌شود.

۳.شاگردی آیت‌الله بهجت: این فصل به‌طور خاص به خاطرات علامه از دوران ۵۰ ساله شاگردی خود در محضر آیت‌الله بهجت اختصاص دارد.

۴. ارتباط با امام خمینی (ره): در این بخش، ارتباطات ایشان با حضرت امام خمینی (ره) روایت می‌شود. ( ذوالشهادتین هم تعبیری است که امام راحل نسبت به ایشان به کار بردند.)

۵. فعالیت‌های مبارزاتی پیش از انقلاب: این فصل، به تبیین فعالیت‌های مبارزاتی علامه مصباح در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد. نکته مهم اینجاست که این بخش، پاسخی مستدل به شبهه‌ای است که برخی در خصوص عدم حضور ایشان در عرصه مبارزه مطرح می‌کنند.

 ۶. نقد دکتر شریعتی: در این بخش، به اختلاف دیدگاه‌های ایشان با دکتر علی شریعتی پرداخته می‌شود و نقدهای فکری و اعتقادی علامه نسبت به دیدگاه‌های شریعتی بررسی می‌گردد.

۷. فعالیت‌های فرهنگی درون‌حوزه‌ای: در این بخش به تلاش‌های گسترده علامه در نوسازی نظام آموزشی حوزه، حضور و فعالیت ایشان در موسسه راه حق، تاسیاس  بنیاد باقرالعلوم و مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)؛ پرداخته می‌شود.

۸. فعالیت‌های فرهنگی برون‌حوزه‌ای: در این فصل نیز فعالیت‌های علامه خارج از حوزه بررسی می‌شود؛ از جمله مناظره‌های فکری با جریان‌های چپ، مقابله نظری با عبدالکریم سروش و جریان‌های فکری مشابه، و همچنین نقش مؤثر ایشان در ایجاد پیوند میان حوزه و دانشگاه.

نویسنده کتاب، آقای روزی‌طلب، با دقت و احاطه خوبی به ابعاد مختلف زندگی علامه پرداخته‌اند. مطالعه این اثر، تصویری دقیق و منسجم از شخصیت و مسیر علمی، فرهنگی و فکری علامه مصباح یزدی ارائه می‌دهد.

واقعیت آن است که عنوان "استاد فکر" به‌حق برازنده ایشان است. علامه از معدود چهره‌هایی بودند که از همان آغاز شکل‌گیری گروه مجاهدین خلق، انحرافات فکری آنان را به‌درستی تشخیص دادند و در همان زمان، نسبت به آن هشدار دادند.

در سال‌های بعد نیز از پیشگامان مسائل بنیادین و فکری اسلام و انقلاب  باقی ماندند. مناظرات علمی، تألیف کتاب‌ها، سخنرانی‌های راهبردی، و طراحی دوره‌ی طرح ولایت، همه گواهی بر جایگاه ممتاز ایشان در این ساحت است.

علامه مصباح، از پیش از انقلاب تا پایان عمر پربرکتشان، فعالیت فکری و  مبانی  را بسیار با ارزشمند و دارای حوزه اثر می‌دانستند.

افزون بر این، ایشان تحلیلی عمیق از شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه نیز داشتند. نمونه‌ی بارز آن، تحلیل‌های دقیقی بود که پیش از انقلاب به امام خمینی ارائه دادند.

شایان ذکر است که در این کتاب، به فعالیت‌های سیاسی علامه پس از انقلاب اشاره‌ای نشده است. نویسنده، این بخش از زندگی ایشان را در کتاب مستقلی با عنوان «سیاست‌ورزی مؤمنانه» به‌طور جامع مورد بررسی قرار داده است.
        

1