بویوک ننه

بویوک ننه

بویوک ننه

3.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

شابک
9786000461102
تعداد صفحات
164
تاریخ انتشار
1398/4/1

توضیحات

        داستان حاضر رمانی تاریخی است؛ که قصه عشق دختر خان و پسر رعیت را روایت می کند. جیران که دختر نازپرورده خان است، به اجبار پدر و مادر باید با امیرتومان ازدواج کند؛ اما او می خواهد با ایاز که چوپانی می کند ازدواج کند. ایاز به خواستگاری جیران می رود اما با جواب منفی خانواده اش مواجه می شود. سپس جیران خانواده را تهدید می کند که خودکشی خواهد. این دختر و پسر نوجوان، برای وصال به هم در تلاش و تحمل سختی های زیادی قرار می گیرند. آن ها با هم از شهر فرار می کنند و به یک پیرمرد آسیابان پناه می برند. سپس راهی ارومیه می شوند. ارومیه درگیر جنگ ها و نابسامانی سیاسی است. مسیر داستان در کشاکش وقایع تاریخی قرار می گیرد.
      

یادداشت‌ها

          #یادداشت_کتاب 
#بویوک_ننه
اول از همه معنی اسم کتاب برایم جالب بود. البته بعد از اینکه کتاب را تمام کردم و وجه تسمیه آن برایم آشکار شد، رفتم معنی‌اش را پیدا کردم. اینجا هم معنی را نمی‌گویم تا خودتان اول کتاب را بخوانید و بعد وجه تسمیه برایتان آشکار شود.

کتاب بسیار روان و سبک بود، البته بیشتر آن. حدود ۱۷۰ صفحه بود که ۱۳۰ صفحه آن به سرعت برق و باد گذشت. اما سی و خرده‌ای صفحه آخر چنان سنگین بود که خدا را شکر کردم دیشب نخواندم.

داستان با عشق دو جوان به هم آغاز می‌شود. عشقی پرشور و افسانه‌وش. متن کتاب شاعرانه اما روان است، به شکلی که به راحتی و سریع پیش می‌رود. اما بخش انتهای کتاب می‌رسد به ارومیه و دوران جنگ جهانی اول در ایران. با اینکه نویسنده قوی کار کرده، اما این بخش انتهایی شبیه گزارش تاریخی از آب درآمده، که شاید بد هم نباشد زیرا اتفاقات و فجایع آنقدر سنگین است که اگر می‌خواست با توصیفات و تشریحات آن را به مخاطب نشان دهد، کتاب قابل خواندن نبود! 
جالب اینجاست که من نمی‌دانستم فجایع جنگ جهانی اول در تبریز، به دست انگلیسی‌ها نبوده، بلکه بخشی به دست روس‌ها و بقیه کار مسیحیان پناهنده شده به ایرانیان و در آخر هم کار کردها بوده است!

@macktubat
        

5