درس های فروید برای زندگی

درس های فروید برای زندگی

درس های فروید برای زندگی

برت کار و 2 نفر دیگر
3.7
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

8

خواهم خواند

6

ناشر
هنوز
شابک
9786006047331
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1399/10/27

توضیحات

        :زیگموند فروید را پدر روان کاوی می دانند.فروید (1939-1856) متخصص فیزیولوژی، پزشک و روانشناس بود و بیشتر سال های عمر خودر ا در وین، پایتخت اتریش، گذراند. او اندیشه های انقلابی در باب بخش ناخودآگاه ذهن، ساز و کار واپس زنی، معنای رویاها و روش های بالینی درمان بیماران از طریق گفت و گو ارائه داد. در این کتاب با پاره ای از یافته های ژرف او در بزرگ ترین و مهم ترین نوشته هایش آشنا می شوید.نویسندگان کتاب های «« درس های زندگی»»، از مجموعه ««مدرسه زندگی»»، متفکرانی بزرگ را بر می گزینند و اندیشه هایی را در کنار آنان برجسته می کنند که بیشترین ارتباط را با دنیای امروز دارند.این کتاب ها نشان می دهند که آرای متفکران بزرگ گذشته هنوز درس هایی مهم و الهام بخش برای ما دارد.این کتاب را پروفسور برت کار نوشته است، عضو ارشد تحقیقات بالینی رون درمانی و بهداشت روان در مرکز بهداشت روان کودکان و عضو هیئت امنای موزه فروید. او در شهر لندن به روان درمان ی اشتغال دارد.
      

یادداشت‌ها

          'کسی که نخستین بار به جای تیغ کشیدن به روی دشمن به او دشنام داد بنیاد گذار تمدن انسانی بود. بدین سان بود که کلمات جایگزین اعمال شدند و در بعضی اوضاع و احوال (مثلا به هنگام اعتراف) کلمات یگانه جایگزین اعمال اند.'
"زیگموند فروید"

کتاب "درس های فروید برای زندگی" کتابی است برای کسانی که می خواهند بطور خلاصه با بعضی از مهم ترین اندیشه های "زیگموند فروید" آشنا شوند و در واقع دریچه ای است برای ورود به دنیای روانکاوی از دید بنیان گذارش. این کتاب توسط پروفسور "برت کار" (Brett Kahr) که خود درمانگر و عضو هیئت امنای موزه #فروید است نوشته شده است. 
هر چند که به فروید و نظریه های او در حال حاضر نقدها و ایرادات فراوانی وارد است اما علم روان شناسی پیشرفت و شکوفایی خود را همچنان مدیون افکار انقلابی و بنیادین فروید در مورد روان انسان می باشد و به مانند تمامی اندیشه ها، بر شانه های پیشینیان خود تکیه زده است. 
شاید بتوان گفت مهم ترین کار فروید ایجاد سبکی جدید در روش درمان بیماران روانی بود که تا آن زمان جدی گرفته نشده بودند.
در همین راستا مطالبی را که از متن های همین کتاب برگفته ام را نقل می کنم:
"فروید درمانی را طرح ریزی کرد که الگوی برخورد با بیماران روانی را از بیخ و بن تغییر داد. او از بیمارانش دعوت کرد تا آسوده روی مبلی که در اتاق معاینهٔ سرّی و باسلیقه اش گذاشته بود، دراز بکشند و به ایشان فرصت می داد تا بی وقفه حرف بزنند و رازهایشان را فاش سازند می توان گفت او بهترین ویژگی های علوم پزشکی و بهترین ویژگی های آیین اعتراف در مذهب کاتولیک را برگرفت و با آمیختن آن ها صورتی از درمان آفرید.
فروید برخلاف دیگر پزشکان زمانه خود که به شیوه ای اشراف منشانه پزشکی می کردند و همواره بالاپوش سفید آزمایشگاه به تن می کردند، این جامه سنتی را کنار گذاشت و به جایش کت و شلوار و جلیقه ساده برگزید. و باز برخلاف همکارانش پشت میز کارش نمی نشست، بلکه بر صندلی ای جای می گرفت که کنار مبلی قرار داشت که بیمارش بر آن دراز کشیده بود.
از خیلی جهات، او دگرگونی عظیمی در سرشت روابط انسانی پدید آورد و اولویت را به زندگی خصوصی، همدردی، غم خواری و رواداری داد."

در پایان باید به ترجمه ساده و روان مترجم توانمند "صالح نجفی" اشاره کرد که خواندن این کتاب را دلنشین تر می سازد.

علی محمدی
کارشناس ارشد روان شناسی
        

4