معرفی کتاب آسیب شناسی روانی "با رویکرد یکپارچه بر اساس DSM-5" اثر وینسنت مارک دیوراند مترجم سمیه جاویدفر

آسیب شناسی روانی "با رویکرد یکپارچه بر اساس DSM-5"

آسیب شناسی روانی "با رویکرد یکپارچه بر اساس DSM-5"

5.0

1398/10/21

کتاب آسیب شناسی روانی "با رویکرد یکپارچه بر اساس DSM-5"، مترجم سمیه جاویدفر.

این گونه می نویسم که کتاب ‌آسیب‌شناسی روانی: رویکردی یکپارچه به اختلالات روانی، نوشته دیوید اچ. بارلو و هافمن، منبعی جامع و مبتنی بر شواهد برای مطالعه اختلالات روان‌شناختی است.

این کتاب با بهره‌گیری از چارچوبی یکپارچه، عوامل زیستی، روان‌شناختی، فرهنگی، اجتماعی و رشدی را ترکیب کرده و درکی عمیق از روان‌آسیب‌شناسی ارائه می‌دهد.

این رویکرد، که مبتنی بر آخرین پژوهش‌هاست، پیچیدگی اختلالات روانی و علل چندوجهی آن‌ها را برجسته کرده و منبعی ضروری برای دانشجویان، بالینگران و پژوهشگران فراهم می‌کند. یکی از مهمترین کتاب های آسیب شناسی روانی که در کتابخانه‌ی دانشجو روانشناسی و استاد باید وجود داشته باشد. همچنین باید اشاره کنم که از نظر من ترجمه مهرداد فیروزبخت از انتشارات رسا برتری محسوسی نسبت به ترجمه این کتاب از انتشارات ابن‌سینا دارد.

شانزده فصل کتاب به‌صورت نظام‌مند زمینه‌های تاریخی، مدل‌های نظری، روش‌های ارزیابی و دسته‌بندی‌های اصلی اختلالات روانی بر اساس DSM-5-TR را پوشش می‌دهند.

کتاب با بررسی سیر تحول روان‌آسیب‌شناسی از باورهای ماوراءالطبیعه به پژوهش‌های علمی مدرن آغاز شده و پایه‌ای برای دیدگاه یکپارچه فراهم می‌کند. این دیدگاه در تحلیل مدل‌های چندبعدی، که عوامل ژنتیکی، نوروبیولوژیکی، شناختی، عاطفی و بین‌فردی را در طول عمر در نظر می‌گیرند، گسترش می‌یابد.  ارزیابی و تشخیص بالینی با تأکید بر ابزارهای استاندارد و حساسیت فرهنگی ارائه شده و چالش‌های تشخیص دقیق در جمعیت‌های متنوع بررسی می‌شود.
 همچنین، روش‌های پژوهشی با تمرکز بر مطالعات دقیق و اخلاقی معرفی شده تا دانش و عمل بالینی را بهبود بخشد. فصل‌های اختصاصی اختلالات—مانند اضطراب، خلق، خوردن، مواد، شخصیت و عصبی-رشدی—اطلاعات جامعی درباره شیوع، علل و درمان‌های مبتنی بر شواهد ارائه می‌دهند که با استناد به پژوهش‌های اخیر (عمدتاً از سال ۲۰۱۰ به بعد) پشتیبانی می‌شوند.

تعهد نویسندگان به شمول‌گرایی در سراسر کتاب مشهود است و زبان آن برای عادی‌سازی تنوع و پرهیز از سوگیری‌های فرهنگی، جنسیتی یا اقتصادی بازنگری شده است. نمونه‌های بالینی به‌روز شده و از انگ‌زدایی پرهیز می‌کنند تا با عمل بالینی مدرن هم‌خوانی داشته باشند.

موضوعات نوظهور مانند روان‌شناسی سلامت و مسائل حقوقی-اخلاقی نیز بررسی شده و دیدگاهی جامع از مراقبت‌های سلامت روان در زمینه‌های متنوع ارائه می‌دهند. این کتاب با طراحی مناسب برای دانشجویان، ترکیبی از پژوهش‌های پیشرفته و نگارشی جذاب ارائه کرده و با ابزارهایی مانند بررسی مفاهیم و آزمون‌های فصلی، یادگیری را تقویت می‌کند.

رویکرد یکپارچه آن به‌عنوان مدرن‌ترین و معتبرترین روش مطالعه روان‌شناسی غیرعادی توصیف شده و جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌های درسی روان‌آسیب‌شناسی دارد.

نویسندگان، که از کارشناسان برجسته بین‌المللی هستند، با تکیه بر تجربه پژوهشی و بالینی خود، متنی معتبر و در عین حال قابل‌فهم ارائه کرده‌اند.

برای بالینگران و مربیان، کتاب منابع عملی مانند نمونه‌های بالینی یکپارچه و ابزارهای آموزشی قوی ارائه می‌دهد. تأکید آن بر مداخلات مبتنی بر شواهد، مانند درمان شناختی-رفتاری، درمان دیالکتیکی رفتاری و درمان‌های دارویی، خوانندگان را برای مواجهه با چالش‌های بالینی پیچیده مجهز می‌کند. همچنین، اهمیت مداخله زودهنگام، مراقبت متمرکز بر بهبودی و حمایت اجتماعی، به‌ویژه برای اختلالات شدید مانند اسکیزوفرنی و شرایط عصبی-شناختی، مورد توجه قرار گرفته است.

در نهایت، این کتاب به‌عنوان راهنمایی جامع برای درک و مواجهه با چالش‌های سلامت روان در قرن بیست‌ویکم برجسته است. رویکرد یکپارچه، شمول‌گرا و پژوهش‌محور آن، این کتاب را منبعی بی‌بدیل در حوزه‌های آکادمیک، بالینی و پژوهشی روان‌شناسی بالینی می‌سازد.