سواره نظام زبده ساسانی (224 - 642 م.)

سواره نظام زبده ساسانی (224 - 642 م.)

سواره نظام زبده ساسانی (224 - 642 م.)

کاوه فرخ و 1 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ساسانیان به عنوان تنها همتای روم در دوران باستان، تاثیر زیادی در بسط و گسترش فناوری و تدابیر نظامی داشتند و تقریبا در هر نبردی که با روم پیش می آمد، گروه سواران حضور داشتند. سازوکار نظامی آنان، هماوردی خود را در برابر رومیان به اثبات رسانده بود؛ «حقیقتی ناخوشایند» که در نهایت، رومیان مجبور به پذیرش آن شدند. سواره نظام زبده ی ساسانی، کلید اصلی جلوگیری از بلعیده شدن ایران توسط روم و رسیدن آنان به مرزهای هندوستان و چین بود. لیبیانوس، وضعیت رومیانی را شرح می دهد که ترجیح می دادن به هر سرنوشتی تن دهند اما با با یک ایرانی چشم در چشم نشوند. سواران ساسانی به ترتیب بر رومیان (و به واسطه ی آنان، کل اروپاییان)، اعراب و ترکان تاثیر گذاشتند. دکتر کاوه فرخ متولد یونان است. وی در سال 1983 به کانادا مهاجرت کرد، فرخ مدت هجده سال به پژوهش درباره سواره نظام ساسانی مشغول بوده و در ایران به مناطق مختلفی ازجمله نقش رستم مسافرت کرده است. او هم اکنون متخصص آموزش و کادری کالج لانگارا در ونکوور بریتیش کلمبیا است. دانشگاهی که در آن مدرک دکتری خود را در رشته فراگیری زبان فارسی باستان دریافت کرده است، وی همچنین بارها در برنامه تلویزیونی شبکه دانش در بریتیش کلمبیا سخنرانی کرده و در میزگردهای متعددی شرکت داشته است. از وی مقالات متعددی در نشریات مختلف منتشر شده است. میثم علیئی متولد 1362ش. است. وی مدرک کارشناسی خود را در رشته باستان شناسی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد را در همین رشته از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است. هم اکنون نیز دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه تربیت مدرس در رشته مذکور است. وی کتابها و مقالاتی را درخصوص هنر و معماری ایران پیش از اسلام و همچنین دوران اسلامی، اعم از ترجمه و تألیف، در دست چاپ و انتشار دارد.

یادداشت‌های مرتبط به سواره نظام زبده ساسانی (224 - 642 م.)

          به جرات میگم که با وجود حجم کمش، یکی از بهترین کتاب هایی بود که در این زمینه خوندم. اطلاعات کامل و به طور دسته بندی شده در اختیار خواننده قرار می گرفت و ترتیب بخش ها هم جوری بود که مخاطب به هیچ عنوان سردرگم نمی شد.
بخش اول به تشکیلات ارتش ساسانی پرداخت. در بخش بعدی انواع زره، شمشیر، کمان، نیزه و... بررسی شدند و ارتباط اون ها با سلاح های اشکانی و هخامنشی گفته شد. در بخش های سپسین به شیوه های نبرد ساسانیان و تغییر و تحول این شیوه ها و پرداخته شد. آرایش های جنگی گوناگون، شمار سپاهیان، آذوقه و مسائل این چنینی مربوط به ارتش ها هم از مواردی بودند در این کتاب به خوبی بررسی و واکاوی شدند.
در نهایت، یکی از جالب ترین فصل ها بخش آخر بود که به تحلیل نبردهای ساسانیان و بررسی علل پیروزی یا شکست اون ها از زمان اردشیر پاپکان می پرداخت  و سرانجام به طور خیلی خیلی خلاصه دلایل شکست ساسانیان در برابر اعراب رو بازگو کرد.
بخش تصاویر سنگ نگاره ها و تحلیل اون ها هم بسیار سودمند و در خور توجه بود.
        

0