در باب خوب بودن

در باب خوب بودن

در باب خوب بودن

آلن دوباتن و 2 نفر دیگر
3.7
14 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

26

خواهم خواند

14

شابک
9786226672719
تعداد صفحات
112
تاریخ انتشار
1401/1/2

نسخه‌های دیگر

توضیحات

کتاب در باب خوب بودن، ویراستار امیرخسرو خرازی.

یادداشت‌ها

Hossein

1401/8/3

          درباره خوب بودن» کتابی نوشته آلن دوباتن، فیلسوف پرطرفدار معاصر است. این اثر یکی از کتاب‌های مجموعه «مدرسه زندگی» انتشارات کتاب‌سرای نیک است که با هدف پرورش هوش عاطفی به یاری فرهنگ نوشته شده است.

موسسه مدرسه زندگی در نقاط مختلف دنیا فعالیت می‌کند و خدماتی در حوزه روان‌شناسی در قالب کلاس، فیلم‌سازی، همایش و .... می‌دهد. یکی از خدمات موسسه هم انتشار کتاب‌هایی در باب مهم‌ترین مسایل حیات فرهنگی و عاطفی معاصر است.

خیلی از کتاب‌هایی که قصد تغییر ما را دارند یا می‌خواهند ما را پولدارتر کنند و یا زیباتر، اما این کتاب قرار است ما را خوب‌تر کند.

خوب بودن چیست؟

خوب بودن یعنی زودرنج نبودن، صبورتر بودن، آمادگی بیشتر برای شنیدن، صمیمی‌تر بودن و گوشت‌تلخ نبودن و...خوب بودن ممکن است ما را ثروتمندتر و زیباروتر نکند اما اگر خوب نباشیم مسلما ثروت ما هم پایدار نخواهد بود و اگر زیباسیرت نباشیم، صورت زیبا به کارمان نخواهدآمد.

کتاب «خوب بودن» آلن دوباتن ما را با مضامین و مصادیق این ویژگی فراموش شده و محجور مانده آشنا می‌کند.

با خواندن حرف‌های دوباتن در این کتاب یادمی‌گیریم که چگونه خیرخواه، بخشاینده، گشاده‌رو، قوت قلب دیگران و چگونه یک انسان معمولی باشیم. می‌آموزیم که خوبی با قدرت سازگار است و به هیچ وجه نشانه ساده‌لوحی نیست. دوباتن در این اثر از «خوب بودن» به عنوان یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای انسانی در قرن حاضر پرده برمی‌دارد.

بخشی از کتاب:

«افرادِ حقیقتاً بخشنده با بلندنظری‌شان حسی را منتقل می‌کنند که گویی آن‌ها نیز نیازمند بخشش هستند. نه اکنون و نه در این حوزه، بلکه در حوزه‌های دیگر. آن‌ها می‌دانند که حق‌به‌جانب بودن صرفاً نتیجهٔ حافظه‌ای پر اشکال است. حق‌به‌جانب بودن یعنی اینکه در عین خوب و محق بودن نتوانی به ذهن بسپاری که زمانی عمیقاً و بی‌تردید خطاکار بوده‌ای.

بخشندگی به ما یادآوری می‌کند که هنوز در میان رذیلت‌های دیگران چه فضیلت‌هایی ممکن است وجود داشته باشد. بخشندگی به ذهن می‌سپارد که اگر کسی خسته و درمانده شد، احتمالاً در معرض بروزِ رفتار منزجرکننده است. بخشندگان می‌دانند که وقتی کسی دارد فریادهای توهین‌آمیز می‌کشد، اغلب احساسات حقیقیِ نهفته‌اش را آشکار نمی‌کند: او به این دلیل می‌کوشد تا به دیگران صدمه بزند که احساس می‌کند خودش ـ اغلب توسط فردی دیگر ـ آسیب دیده است. فردی که قدرت تلافی کردنش را نداشته است
        

1

          شاید بشه گفت این کتاب یه کتاب تو حوزه‌ی اخلاقه. بدون این که بخواد
فلسفه بگه یا بخواد رویکردها اخلاقی رو معرفی کنه و... مثل همیشه خیلی ساده و خواندنی از ویژگی آدم‌ها خوب  و تأثیرشون رو بقیه می‌گه و وقتی هر فصل رو می‌خونی با خودت تکرار چه خوب می‌شه اگه همه اینا رو بدونیم و عمل کنیم اون وقت دیگه خیلی از رنج‌هایی که بهمون تحمیل می‌شه کمتر می‌شد.
هر چه قدر ما بیشتر با نقاط ضعف و تاریک و عجیب غریب درونمان عجین‌تر باشیم و بدونیم که بقیه‌ هم مثل ما انسانند با نقاط ضعف و تاریک و عجیب غریب خودشون و همین طور متوجه باشیم که حرف‌ها و رفتارهای ما چه تاثیرات خوب و بدی رو بقیه می‌تونه بذاره قدم بزرگی به سمت خوب بودن برمی‌داریم.
من خودم تعدادیش رو سعی می‌کردم رعایت کنم و خوب بعضیاش رو هم باید تمرین کنم. ولی یک سوال خیلی مهم برام ایجاد می‌شه چند درصد از آدم‌هایی که جزء تعریف‌های آدم خوب این کتاب نیستند سراغ همچین کتابی میان؟ بیشتر به نظر میاد آدم‌هایی که درصدی ازین خوب بودن رو دارن سراغ این کتاب میان تا بهتر بشن ولی کاش دغدغه‌ی خوب بودن در آدمای بیشتری ایجاد بشه.
کتاب‌های مدرسه زندگی بهترین کتابایی هستند که می‌تونید به کسایی معرفی کنید که علاقه‌ای به بحث‌های خیلی پیچیده و عمیق و طولانی ندارند ولی با این حال چیزای خوبی یاد بگیرند.
        

1