معرفی کتاب سوپرمن اثر مت دلاپنیا مترجم امیرمهدی عاطفی نیا

مت دلاپنیا و 2 نفر دیگر
4.0

9786222190897
1399/2/13

کلارک کنتِ نوجوان همیشه قوی تر و سریع تر و بهتر از اطرافیانش بوده، اما اهل خودنمایی نیست؛ چون جلب توجه دیگران به او ممکن است خطرناک باشد؛ ضمن آن که هنوز نتوانسته قدرت هایش را مهار کند.اما داشتن قدرت های ماورایی بهایی دارد.مدتی است که کلارک نمی تواند قدرت هایش را مخفی کند. کلارک صدای گریه های دختری را می شنود و وقتی به دنبال منشأ آن می رود، با گلوریا آلوارز روبه رو می شود و وقتی با او حرف می زند پرده از رازی شوم در اسمال ویل می افتد. مشخص می شود تنها کلارک نیست که چیزی را مخفی می کند. کلارک با بهترین دوستش، لانا لنگ، به دنبال برملا کردن حقیقت می رود. چه ماجرای شومی زیر پوست شهر کوچکش دارد رخ می دهد؟ کلارک اندک اندک به کسی تبدیل می شود که در آینده لقبش «مرد پولادین» خواهد بود؛ اما فهمیدن اسرار گذشته اش چه بهایی برای او خواهد داشت؟ آیا به نفعش است که اسرار گذشته اش را بداند؟ آیا دانستنِ گذشته به او کمک خواهد کرد یا مانعی بر موانع پیش راهش می افزاید؟ چون اگر بخواهد روزی دنیا را نجات بدهد، باید ابتدا خطر را از اسمال ویل دور کند.

لیست‌های مرتبط به سوپرمن

"ولی شاید معنای بزرگ شدن همین باشه؛ مگه نه، کلارک؟ کم‌کم متوجه می‌شی که دنیا چقدر غیرمنصفانه‌ست. چقدر آدم‌های کمی اهمیت می‌دن. مشکل عدالت نیست، درسته؟ موضوع قدرته و مردم من... هیچ قدرتی ندارن. هنوز ندارن."
عرضم به حضورتون که خیلی دلم می‌خواست ریویو رو با یک بیت شعر از دست تقدیر و کاراش شروع کنم، ولی چیزی یادم نمیومد :))
واقعا هیچ وقت فکر نمی‌کردم از مجموعه قهرمانان دی‌سی کتاب بخونم، اونم سوپرمن‌شون!
(اوج فعالیت سوپرهیرویی من تماشای انیمیشن شگفت‌انگیزان ۱ و ۲ بوده :)) )

به نظرم سوپرمن، صرفا یک کتاب کیوت و مخصوص نوجوانان نیست، کلی حرف برای گفتن داره و حتی معتقدم یه جورایی در قالب قصه داره فرهنگ‌سازی می‌کنه!
دوتا موضوع فرعی اما مهم داستان:
۱.مبارزه با تبعیض و نژاد پرستی
۲. اشاره به فناوری‌های زیستی و اخلاق زیستی، گیاهان تراریخته و مهندسی ژنتیک؛ به عنوان دانشجوی بیوتکنولوژی باید بهتون بگم، کتاب صرفا "علمی_تخیلی" نیست کتاب بلکه کاملا علمیه و کارایی که تو دنیا داره روش تحقیق و حتی بخش گیاهان تراریخته‌اش داره اجرا میشه. (البته اون بخش اخر کتاب قطعا علمی_تخیلیه ولی بعید نیست عملی شدنش)
و خب اینجا به هوش و ذکاوت تقدیر پی‌ می‌بریم که از بین این همه کتابِ جدید نشر باژ عدل همین کتاب که مرتبط با رشته تحصیلی‌ منه، بهم افتاد :))

برایان به آسمان شب خیره شد و گفت:" می‌دونی چرا از پرواز خوشم میاد، کلارک؟"
کلارک از حرف بی‌ربط او غافلگیر شد و پرسید:"چرا؟"
-دنیا از فاصله ده‌هزارپایی با عقل جور درمیاد.
من هیچ وقت کتاب‌های ابرقهرمانا رو نمی‌توندم چون فکر می‌کردم مسخره‌س یه نفر همیشه خوب و عالی باشه اما چیزی تو سوپرمن برام جالب بود، این بود که به من خواننده نشون می‌داد حتی سوپرمن هم ضعف‌هایی داره و نیازمنده حمایت دوستان و خانوادشه.
و یکی از اون نکات خوب دیگه کتاب اینکه اهمیت و نقش خانواده پر‌رنگه.
در آخر باید بگم که از خوندن این کتاب بسیار لذت بردم، هم تجربه جالبی بود و هم این‌که حس ذوق‌زدگی نوجوان درونم رو زنده کرد. یه جاهایی یاد در جست‌وجوی دلتورا میوفتادم (اونجا که خانواده لیف یه سری واقعیت‌ها رو بهش میگن، مامانش بهش شنل میده و اینا)
"او بود که به نوعی قوانین را در هم می‌شکست.
اما می‌توانست به موقع آن‌ها را در هم بشکند؟"
سوپرمن/ظلمت‌شکن