معرفی کتاب بوطیقای گسست: سینمای اصغر فرهادی اثر مازیار اسلامی

بوطیقای گسست: سینمای اصغر فرهادی

بوطیقای گسست: سینمای اصغر فرهادی

مازیار اسلامی و 1 نفر دیگر
4.0
4 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

5

شابک
9786002296788
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1399/7/13

توضیحات

        
اهمیت سینمای فرهادی،مشخصا از چهارشنبه سوری به بعد،تلاش برای درونی کردن خود بحران گسست است.کوشش برای درونی کردن تجربه ی ناکام ایده ی گسست و جدایی روایت تاریخی 1376 درون روایت های از هم گسیخته،گسست ها و جدایی هایی که خود نیز مبتلا به گسست میشوند.سینمای فرهادی نام خاص این پروسه ی گسست و جدایی تاریخی است که از 1376 شروع میشود،ادامه میابد،دچار لختی و رخوت میشود و سپس وقفه و سکته،اما بالقوگی آن جامعه را از درون دچار گسست و جدایی میکند.سینمای او دقیقا بر حول و حوش این لبه ی تیز،خطرناک،شکننده و سست پرتگاه گسست فعال میشود نقطه ای که سینمای ایران عمدتا برای عدم مواجهه با خطرات آن،یا با توسل به طناب مهار معنا و بی معنایی بر لبه ی آن می ایستد یا اساسا خود را از ایستادن بر لبه ی آن معاف میکند.

      

یادداشت‌ها

این کتاب ۶
          این کتاب ۶ فیلم اول فرهادی را به‌مثابه نگاهی جدید در فیلمسازی ایرانی تحلیل می‌کند که من سه تا از آن‌ها را خواندم.
شاید سینمای فرهادی تلاش می‌‌کند خلا بین امر نمادین و امر واقع را آشکار کند و لحظه‌ای که سوژه‌ی شکافته تبلور می‌یابد را نشان دهد. لحظه‌ای که ضد خودش هم عمل می‌کند و قهرمان‌هایی که قرار نیست قهرمان باشند.
شاید برای همین نویسنده اسم کتاب را #بوطیقای_گسست گذاشته است.
گسستی که بخشی از آن را بین سینمای قبل از انقلاب و بعد از آن توصیف می‌کند که البته تاریخی نیست بلکه هستی‌شناختی است. به باور او، فرهادی این نظم پسین را کنار می‌زند و در نقطه‌ای بینابین حرکت می‌کند. گویی که واکنشی در برابر سینمای متافیزیکی، ارزشی، معناگرا یا... بعد از انقلاب باشد. همین رویه‌‌ی بینابینی است که به او قدرت ابهام را می‌دهد که پس از دو فیلم اولش بیش از هرچیز در پایان قصه خودش را نشان می‌دهد. همان عبارت معروفی که فرهادی را با آن می‌شناسیم: پایان‌ باز.
        

16