معرفی کتاب خواب دایی جان اثر فیودور داستایفسکی مترجم عبدالمجید احمدی

5.0

ناشر
نشر مد
1403/1/1

باری، پنج ماه گذشت و ناگهان در مارداشف اتفاق شگفت انگیزی رخ داد یک روز صبح زود شازده ک یا به شهر گذاشت و در خانه ی ماریا الکساندرونا اقامت گزید این سفر پیامدهای بی شماری داشت. شازده تنها سه روز را در مارداشف گذراند اما همین سه روز خاطراتی شوم و نازدودنی از خود به جا نهادند بگذارید روشن تر صحبت کنم شازده به یک معنا شهر ما را یکسره زیر و زبر کرد. البته داستان این کودتا یکی از مهم ترین اوراق رویدادنامه ی مارداشف را در بر میگیرد. من پس از اندکی تردید سرانجام تصمیم گرفتم همین اوراق را در قالبی ادبی عرضه کنم و آن را برای داوری به پیشگاه خوانندگان محترم تقدیم دارم داستان من گزارش کامل و چشمگیری است از برآمدن و نام یافتن و فروافتادن شکوهمند ماریا الکساندژونا و کل خانمان او در مارداشف خواب دایی جان آینه ی تمام نمای استعداد بی همتای داستایفسکی در هجو و طنز است. شخصیت شازده ک را باید نمود آشکار هنر هجو پردازی او دانست شازده پیرمردی که پیوسته میکوشد جوان جلوه کند، در واقع سوژه ای است که میتوان ردپایش را تا کمدی های قرون پیشین و حتی در بالاگان روسی هم دنبال کرد. نویسنده در قامت این اشراف زاده ی سالخورده شخصیتی پرتناقض خلق کرده است، موجودی هم پیرو مد و هم فرسوده و کهنه هم پیر و هم کودک خیم موجودی که از یک سو فراموشکار است و از سوی دیگر دروغهای شاخدار میگوید در یک کلام داستایفسکی یک و دایی جان آفریده است که خود را با ناپلئون مقایسه میکند و انگلیسی‌ها را به باد ناسزا می گیرد.

لیست‌های مرتبط به خواب دایی جان