نشانه ای به رهایی: مقاله های برگزیده

نشانه ای به رهایی: مقاله های برگزیده

نشانه ای به رهایی: مقاله های برگزیده

والتر بنیامین و 1 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

0

ناشر
تندر
شابک
0000000075035
تعداد صفحات
292
تاریخ انتشار
1366/1/1

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        والتر بنیامین یکی از بزرگ‌ترین ناقدان هنری سده‌ی بیستم بود، این گفته‌ی هانـا آرنت است. تئـودور آدورنـو کـار بنیـامین را چنیـن ستود: «راز روش نبوغ‌آمیز او کشف ناسـازگاری‌ها بود. او در دل هـر متن عنـاصر ناهم‌خوان با یکدیـگر را می‌یـافت.» برتـولت برشت مـرگ او را بـزرگ‌تـرین ضایعه‌ی جبران‌ناپذیری دانست که نازیسم بر پیکر فرهنگ آلمان وارد کرد. ارنست بلوخ او را فیلسوف بی‌همتای روزگار ما خواند و هربرت مارکوزه نوشت بدون توجه به آثار او نمی‌توان بحران فکری روزگار معاصر را شناخت.

در این کتاب شش مقاله از مهم‌ترین آثار بنیامین درباره‌ی مارسل پروست، فـرانتـس کـافـکا، نیـکلای لسکوف، فئـودور داستـایـفسکی، جنـبش سوررئالیست‌ها و وضعیت هنـر در دوران بازتولید‌پذیری ماشینی آن ترجمه شده‌اند.
      

لیست‌های مرتبط به نشانه ای به رهایی: مقاله های برگزیده

محمد

محمد

1402/5/26

والتر بنیامین: همراه کوتاه نوشته هایی از والتر بنیامینبعد زیباشناختیانسان تک ساحتی

مکتب فرانکفورت

22 کتاب

ماکس هورکهایمر،تئودور ادورنو،فرانتس نویمان،والتر بنیامین،اریش فروم،هربرت مارکوزه و هنریک گروسمان از جمله متفکران مکتب فرانکفورت هستند.این افراد از دهه ۱۹۲۰ میلادی در موسسه تازه تاسیس تحقیقات اجتماعی در شهر فرانکفورت جمع شدند و به تدوین نظریه انتقادی پرداختند.شروع تئوریک کار آنها با کتاب دو جلدی هورکهایمر با نام "نظریه انتقادی" بود. اعضای این گروه رئوس نظریه اجتماعی مارکس را با فلسفه هگل و روانکاوی فروید آمیختند و روش جدیدی برای نقد فرهنگ معاصر پدید آوردند. تئودور ادورنو به نقد موسیقی جاز پرداخت و نظریه زیباشناسی جدیدی تدوین کرد.همچنین در کتاب دیالکتیک منفی به نقد جریان فلسفه غرب پرداخت.اریش فروم به بازبینی در نظریه روانکاوی پرداخت و برای نقد فاشیسم و سرمایه داری از روانکاوی بهره گرفت.مارکوزه نیز مطالعات مفصلی درباره هگل و فروید انجام داد و پدر معنوی چپ نو نامیده شد. لیست زیر حاوی کتابهای اصلی این اندیشمندان است که به زبان فارسی ترجمه شده اند از سوی دیگر کتابهایی در تشریح تاثیرات اجتماعی و تاریخ آنها نیز وجود دارد که به لیست افزوده شده اند.

45