معرفی کتاب پزشکان چگونه فکر می کنند؟ اثر جروم گروپمن مترجم ابوالحسن ضیاظریفی

پزشکان چگونه فکر می کنند؟

پزشکان چگونه فکر می کنند؟

جروم گروپمن و 1 نفر دیگر
3.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

3

شابک
9789648115512
تعداد صفحات
178
تاریخ انتشار
1387/10/30

توضیحات

        وضعیت بهداشت و درمان در ایالات متحدۀ آمریکا درسال های اخیر دستخوش هرج و مرج فراوانی شده و انتقادهای زیادی از سوی شخصیت های سرشناس و رسانه های مختلف برای این وضع، مطرح گردیده است. یکی از موضوع های اصلی برنامه های داوطلبان ریاست جمهوری، موضوع بهداشت و بیمه های مردم آمریکاست. در اثر حاضر دکتر «گروپمن»، که خود سابقۀ بیش از 30 سال تدریس در دانشکدۀ پزشکی دانشگاه هاروارد را دارد ـ با اعتقاد به این موضوع که بسیاری از پزشکان، عمیقا دربارۀ مسائل و مشکلات بیماران خود فکر نمی کنند، علل خطاهای پزشکان را برمی شمارد، از آن جمله است: آموزش غیراصولی و سنتی در دانشگاه ها، تاثیر تبلیغات سودگرایانۀ شرکت های دارویی، رویکردهای الگوریتمی که عمدتا از سوی شرکت های بیمه گر به پزشکان تحمیل می شود، و یا محدود نمودن تفکر و تصمیم گیری آنان، زمان رسیدن به تشخیص را طولانی می نماید. او در یکی از فصول کتاب، تاثیر بازاریابی شرکت های دارویی در ایجاد تفکر خاص پزشکی و تجویز دارو به وسیلۀ پزشکان را مطرح می سازد. نویسنده در کتاب بر آن است تا پزشکان را وادار به اندیشیدن نماید و از این طریق از ایجاد خطاهای پزشکی بکاهد.
      

یادداشت‌ها

ساجده جعفری

ساجده جعفری

3 روز پیش

          برای بهتر کردن کار یک پزشک، علاوه بر آموزش کلاسیک ، کتاب، مجلات، همکاران و اشتراک تجربه ها، مرابطه با دانشجویان و رزیدنتها و سوالات چالشی انها، بیماران و بستگان و دوستانشان هم مفید هستند. آن‌ها علاقه دارند که بدانند در مغزم چه می گذرد و چگونه فکر می کنم؟
با باز کردن تفکر ، برای آنها بهتر می توانم به مطالعه ی بیمار بپردازم.  
طبابت فی نفسه دانشی نامطمئن است و هر پزشکی، احتمال خطا دارد ولی تعداد این اشتباهات و بزرگی آن را می توان با دانستن اینکه پزشک چگونه فکر می کند و چگونه می تواند بهتر بیندیشد ، کاهش داد. 
حالات عاطفی و احساسات پزشک در قضاوت و تصمیم گیری اش موثر است.
درک بالینی ، احساس غامضی است که طی سالها تجربه و بالاتر از همه بخاطرآوردن این موضوع که کجاها اشتباه کرده ای ، بدست می آید. 
استفاده ی صحیح از از روش‌های میان بر(shortcut) ، می تواند تفکر پزشکی عاقلانه ای را ارائه نموده و زندگی بیماران را نجات بخشد اما سبب اشتباهات بزرگ هم می تواند بشود. این راه‌ها معمولا در رشته های جراحی و طب اورژانس که زمان کمی برای تصمیم گیری داریم،  کاربرد بیشتری دارد. 
منحنی yerkes_dasson :  منحنی زنگوله ای شکل که محور عمودی کارایی و محور افقی میزان تحریک پذیری فرد را نشان می دهد 
و بهترین نتیجه زمانی است که در نوک زنگوله قرار داشته باشیم.  
کتاب خوبی بود اما ترجمه ی آن را زیاد دوست نداشتم . 
        

2