معرفی کتاب Clean code: a handbook of agile software craftsmanship اثر RobertC Martin

Clean code: a handbook of agile software craftsmanship

Clean code: a handbook of agile software craftsmanship

3.5

1396/11/15

کتاب Clean code: a handbook of agile software craftsmanship، نویسنده RobertC Martin.

با این یکی کتاب مارتین بیشتر کنار اومدم. نثرش برام روانتر بود. شاید هم شرایطی که در اون، این کتاب رو مطالعه می کردم بهتر بود. کتابی نیست که به خیلی تازه کارها توصیه اش کنم. کلا معتقدم کتابهایی در حوزه تمیزی کد و ریفکتور و ... رو آدم باید بعد دو سه سال کار برنامه نویسی بخونه که قشنگ درد کشیده باشه و نیاز رو حس کرده باشه بعد بخونه.  البته بهتر اونه که برنامه نویسی رو از اول روی اصول یاد گرفته باشه.
کتاب خوبی بود. بدون کش دادن زیاد مطالب رو گفته بود. اگر مثال هم لازم بود گفته بود. هرچند یکی دو جا حس کردم نیاز به مثال داشت و مثال نزده بود. زبان مبنای مثال ها جاوا بود. عیبی که کتاب داشت بخش هایی بود که مطلقا مربوط به زبان جاوا بود. یعنی برای منی که اگرچه جاوا بلدم ولی در حال حاضر با زبانهای دیگه کار می کنم خیلی مفید نبود. (چون حداقل تا یکسال آینده با زبان جاوا کار ندارم و این نکات آموزشی رو غالبا فراموش می کنم و ...). نمی شه گفت این ضعف کتاب بود، ولی خوب عملا برای همه این بخشها، مفید نبود. ولی کلیت کتاب مفید بود. درسته که احتمالا خیلی از مباحث رو قبلا هم شنیده و خوندیم ولی مطالعه و باز خوانی شون در یک مجموعه شسته رفته با جمع بندی خوب، حتی اگر صرف یادآوری و تذکر هم باشه سازنده است و من شخصا خیلی استفاده کردم. با این که قبلا مطالب همین کتاب رو به صورت ارائه در جلسات آموزشی شنیده بودم، خوندنش  برای من خالی از لطف و فایده نبود.