جورجیا هانتر و 2 نفر دیگر
4.3

1398/8/22

بهار 1939 است، و هر سه نسل خانواده ی کِرک با آنکه سایه ی جنگ روز به روز به آنها نزدیک تر می شود، تلاش می کنند روال عادی زندگی خود را دنبال کنند. گفتگوی سر میز شام درباره ی تولد و روابط عاشقانه است، نه مصیبتی که آنها را از زادگاهشان، رادوم، دور خواهد کرد. خیلی زود وحشتی که اروپا را دربر گرفته است، همه گیر می  شود و خانواد ه ی کرک از هم می پاشد. هریک در مسیری جداگانه راه خود را از دالان های مخوف و تودرتوی جنگ و سرکوب و کشتار به سمتِ پناهگاهی باز می کنند. یکی از برادرها تبعید می شود و دیگری تلاش می کند از قاره فرار کند. بقیه هم با تمام عذابی که بر سرشان می بارد، تقلا می کنند از مرگ نجات یابند؛ گرسنه ساعت های طولانی در گتوها کار می کنند یا خود را یک مسیحی جا می زنند تا میان مردم زندگی کنند. ترس یکدیگر را ندیدن و اراده ی راسخشان برای زنده  ماندن، خانواده ی کرک را پیش می راند و آنها با تکیه بر امید، نبوغ و قدرت درونی شان در این مسیر دشوار و ناهموار استقامت می کنند. رمان خوش شانس تر از همه بودیم، نشان می دهد که چگونه روح آدمی می تواند در مواجهه با تاریک ترین لحظات قرن بیستم، تاب آورد و همچنان جوان بماند.

لیست‌های مرتبط به خوش شانس تر از همه بودیم

بی نام

بی نام

1403/8/2

درخت قرمزدرخت سرخاکو: داستان فردریش

هولوکاست

22 کتاب

بعد از وقایع یکسال اخیر بجاست واژه جعلی *هولکاست* را برای مردم غزه بواسطه نسل کشی وحشیانه اسرائیل (رژیم نازی قرن کنونی) بکار ببریم. اما مردم *فلسطین* در حوزه فرهنگ هم مظلوم هستند؛ در ایران طی این 45 سال برای کودک نوجوان نه کتاب مناسب و درخوری، چندان تالیف و ترجمه شده است و نه برای بزرگسال رمانهای متعدد و خوبی به چاپ رسیده است. لکن از آن سمت برای مظلومیت یهود و پرداختن به هولوکاست به چندین *رمان نوجوان و بزرگسال* مجوز نشر داده شده است که متاسفانه هیچ گاه از بازار جمع آوری نشده و حتی کتابخانه‌های دولتی هم آنها را خریداری کرده‌اند. با هم بعضی از آنها را مرور میکنیم: 📓 ماه کرمو نشر آفرینگان (ماه کرم خورده نشر پیدایش) 📔 درخت قرمز نشر نی (درخت سرخ نشر منادی تربیت) 📒 خالکوب آشویتس نشر ثالث-چترنگ-کوله پشتی 📕 خوش شانس تر از همه بودیم نشر کوله پشتی 📗 سه گانه اکو نشر پرتقال (پژواک نشر پیدایش) 📘 میان سایه‌های خاکستری نشر مروارید 📙 انسان در جستجوی معنا نشر جامی 📓 خاکسترها در برف نشر آزرمیدخت 📔 موجوادت وحشتناک نشر سروش 📒 اعترافات یک جاسوس نشر خوب 📕 کتابخانه پاریس نشر کوله پشتی 📗 سنگها در آب نشر دنیای اقتصاد 📘 بلبل نشر علم-کتابسرای تندیس 📙 استپ بی انتها نشر آفرینگان 📓 کتاب دزد نشر نگاه-میلکان 📔 کتابدار آشویتس نشر نون 📒 ستاره‌ها را بشمار نشر افق

به دوستم الی گفته بودم چندتا کتاب حال خوب کن برام بیار. نمیدونم چه فکری کرده این دو سه تا کتاب رو برام آورده بود. همه برده داری و یهودی ستیزی.
#خوش_شانس_تر_از_همه_بودیم اثر #جورجیا_هانتر داستان واقعی یه خانواده یهودی لهستانیه که دچار جنگ جهانی میشن و بلاهایی که سر یهودی ها اومد.
از گتو و سیبری و قتل های دسته جمعی گرفته تا بی خبری و کندن گور برای زنده به گور شدن
کتاب فصل های زیادی داره و هرکدوم از فصل ها مربوط به یکی از اعضای خانواده است و به تناوب داستان ها روایت میشن.
داستان هر فصل در نقطه اوج تموم میشه و اطناب نداره و ادامه داستان هر نفر رو چند فصل جلوتر ادامه میدیم. البته گاهی فصل ها بین اعضای خانواده مشترکه.
این کتاب لابلای داستانها اطلاعات خوبی درباره جنگ جهانی ارائه میده و تصویر خوبی از گتوها.
نکته جالب اینجاست که پای برخی از اعضای خانواده به ایران هم میرسه  که اینجا با مهمان نوازی ایرانی ها روبرو میشن. پسر بزرگ خانواده به همراه همسر و فرزند نوزادش تو ایران جون دوباره میگیرن.
احتمالا از ورود سربازان گرسنه و بیمار لهستانی به ایران شنیدید. عده ای میمیرن و عده ای با کمک خانواده های ایرانی سرپا میشن.
پ.ن من یه کم عجیبم. مثلا اونجایی که میلا برای خودش و دختر خردسالش به دستور اکراینی ها قبر میکنه گریه ام نمیگیره ولی با نامه گنک به خانواده قلبم میلرزه و اشک میریزم.
پ.ن 2 خود لهستانی ها شاید بیش از آلمانها به یهودی های هموطن شون ظلم کردن. با پشت چشم نازک کردن و رو برگردوندن از اونها. ( جایی که دوباره اشک تو چشمهام جمع شد) یا اشغال خونه هاشون بعد از جنگ
پ.ن3 طبق دیالوگ یه فیلم بین مسلمونها و مسیحی ها یه خط باریکه، اما در واقع خط بین مسلمان و یهودی باریک تره. ما اشتراکات بیشتری با یهودی ها داریم.
پ.ن4 یهودی ها انتقامشون رو به جای مسیحی ها، همونهایی که از اروپا بیرونشون کردن از مسلمونها گرفتن. چرا واقعا؟