معرفی کتاب تادیب الرجال (پاسخ به تادیب النسوان زن ستیز) اثر بی بی خانم استرآبادی

تادیب  الرجال (پاسخ به تادیب  النسوان زن ستیز)

تادیب الرجال (پاسخ به تادیب النسوان زن ستیز)

0.0 2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

8

شابک
9786008875376
تعداد صفحات
108
تاریخ انتشار
1400/1/2

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          معایب الرجال کتابی است که در سال ۱۳۱۲ قمری توسط بی بی خانم استرآبادی نوشته شده است. این کتاب به مدت صد سال به صورت چاپ نشده باقی مانده بود تا اینکه در سال ۱۳۷۱ خورشیدی به کوشش افسانه نجم آبادی و حسن جوادی، در دو ویرایش و چاپ جداگانه، در آمریکا منتشر شد.کتاب معایب الرجال با بخشی درباره زندگی شخصی بی بی خانم آغاز می شود. این کتاب شامل دو قسمت است. نویسنده در قسمت نخست با لحنی صریح و خشمگین به کتاب تأدیب النسوان پاسخ می دهد. بخش دوم که خطاب به زنان است شامل نصایح و هشدارهایی به زنان درباره روابطشان با مردان و به خصوص شوهرانشان است.
      

یادداشت‌ها

          کتاب با پیشگفتار طولانی خانم نجم‌آبادی شروع میشه که جریان نوگرایی ایران در اوایل قرن ۱۴ شمسی رو شرح میده و ما رو با بیان بی‌بی خانم آشنا می‌کنه و سعی میکنه که ویژگی‌های قلم و نثر کتاب رو برامون آشنا کنه. 
مسئله‌ای که توجه من رو جلب می‌کنه، چاپ و توجه ویژه به کتاب تادیب النسوان که معایب‌الرجال در پاسخ به اون گفته شده‌س در حالی که ما حتی نسخه‌ی کامل و چاپ‌ شده‌ای از کتاب بی‌بی خانوم که سرگذشتش رو هم در این کتاب اورده نمی‌بینیم. 
تادیب‌النسوان با نسخه‌ی خطی و بازنویسی شده با خط نستعلیق در کتابخانه ملی مجلس و کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی در قم هم مثل این که موجوده. به نظر میرسه که تادیب انسان‌ها به طور کلی در جریان نوگرایی، خیلی مسئله‌ی مرسوم و رایجی بوده. 
باید ببینیم که چطور تادیب زنان برای در خدمت مردان بودن و پرورش دادن مردان وطن‌پرست ضروریه اما مثل اینکه به مذاق جامعه آن زمان خوش نمیاد که نوشتار زنانه و عریان و طنازانه‌ی بی‌بی خانوم که به لحاظ سواد و استعداد و توانمندی با مردان زمان خودش برابری می‌کنه، ماندگار بشه یا اسمی ازش باقی بمونه.
        

0