معرفی کتاب دین و نگرش نوین اثر والترترنس استیس مترجم احمدرضا جلیلی

دین و نگرش نوین

دین و نگرش نوین

والترترنس استیس و 2 نفر دیگر
4.7
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

5

ناشر
حکمت
شابک
9645616093
تعداد صفحات
480
تاریخ انتشار
1381/11/27

توضیحات

        کتاب دین و نگرش نوین،در واقع به زمینه معرفتی ای مربوط می شودکه فلسفه دین نام دارد. در عین حال، به برخی از مسائل کلامی و همچنین به تاریخ مناسبات و روابط دین و علم، علی الخصوص از رنسانس بدین سو،هم می پردازد. تاثیری که رشد و تحول کمی و کیفی علم، در روزگار نو، بر دین، فلسفه و اخلاق نهاده است و سود و زیان هایی که مدافعان حریم دین و دیانت پیشگی از این تاثیرات برده اند، دست کم تا آنجا که به فرهنگ مسیحی و جهان غرب ربط می یابد، در این نوشته انعکاس دارد. مولف در جای جای این کتاب تاکید می کند که رشد و پیشرفت علم منطقا هیچ گونه تاثیر منفی بر دین و دیانت پیشگی ندارد. فقط گذر های روانشناختی (در برابر گذر های منطقی) است که گهگاه سبب شده است که در ذهن و روح پاره ای از آدمیان رشد علم وبقا دین را ناسازگار جلوه گر سازد .به عبارت دیگر به نظر دقیق، تعارض و تضادی میان علم و دین وجود ندارد. از این گذشته، بشر به دین نیازمند است و غالب نابهنجاری ها و نابسامانی هایی که در صحنه زندگی فردی و جمعی روی می نمایند، نتیجه اعراض آدمیان از پیام هایی که در صحنه زندگی فردی و جمعی روی می نمایند، نتیجه اعراض آدمیان از پیام های آسمانی یا عدم التفات در خور به این پیام هاست.
      

یادداشت‌ها

          این کتاب توسط والتر ترنس استیس فیلسوف بریتانیایی نوشته شده که در ایران بیشتر با کتابی که در معرفی هگل نوشته، شناخته می شود. دین و نگرش نوین توصیفی است از وضعیت دین در دنیای مدرن و دگرگونی جهانبینی مدرن نسبت به جهان بینی پیش از آن البته با زبانی کاملا ساده و به دور از تکلفات رایج فلسفی. 
ادعای اصلی نویسنده مبتنی بر عدم رابطه ی منطقی میان پیشرفت علم و پسرفت دین در دنیای مدرن است و بر همین اساس و همچنین مطالعات عرفانیش توضیح می دهد که چطور اساسا جهان طبیعی و جهان حقیقی از هم منفکند و هنوز ایمان، اخلاق و اراده آزاد در دنیای مدرن ممکن است. با وجود تفصیل بیش از حد بخش هایی از کتاب یا ناامیدکننده بودن برخی استدلال ها، تجربه خواندن آن برای من فوق العاده بود و توصیفات عموما ساده ای که از وضعیت دین و جهان مدرن ارائه شد عمیقا مرا به فکر وادار کرد تا جایی که مشتاقانه همراه مولف در برخی از قسمت ها شروع به نوشتن و جرح و تعدیل یا بسط نظریه ها کردم که کمتر چنین فرصتی را از خواندن یک کتاب پیدا کرده ام.
        

2