معرفی کتاب ادا موسولینی مقاومت زنان اثر تیلارج ماتسئو مترجم پریسا ابن یامینی

ادا موسولینی مقاومت زنان

تیلارج ماتسئو و 1 نفر دیگر
0.0 1 یادداشت

1403/1/2

کتاب پیش رو داستان شجاعت است.داستان اینکه چگونه افراد در میانه زندگی شان متوجه شدند که در مسیر اشتباهی هستند و این شجاعت را پیدا کردند تا تغییر کنند و به نبرد تاریکی بروند؛و تسویه حسابی که پس از آن شکل گرفت .جاسوس آلمانی دختر موسولینی،دیپلمات فاشیست.در بطن داستان داماد موسولینی قرار دارد مردی دارای نقطه ضعف خوش گذران و وزیر خارجه ایتالیا که این قدرت را پیدا کرد تا فاشیسم را رها کند و با زل زدن به چشمان مأموران اعدام خود آنان را از رو ببرد همچنین داستان درباره خاطرات صادقانه دوران جنگ مردان و به خصوص زنانی است که زندگی خود و خانواده شان را برای حفظ حقایق مربوط به جرایم ثبت شده در آن نوشته ها به خطر انداختند.
این کتاب از ما میخواهد که صداقت، شور و هیجان واقعی انسان را در نظر بگیریم اینکه چگونه افراد و آن طور که گالئاتسو چانو استدلال کرد ملت ها میتوانند اشتباهات خود را شناسایی و منکر آن شوند و سعی در جبران آن داشته باشند. در عین حال داستان تلاش زنان و مردانی است که خواهان نجات مجموعه ای از نوشته ها بودند که در آن جرایم مستندسازی شده و هدفش برقراری عدالت بوده اما مهمتر از همه با این کار خودشان را نجات دادند.

نویسنده ای از دل تاریخ به نام تیلار ماتسئو کتابی با نام ادا موسیلینی را به رشته ی تحریر درآورده. این مورخ برجسته به واسطه ی پژوهش های خود در زمینه تاریخ اجتماعی و سیاسی قرن بیستم شناخته شده است. او با روحیات زنانه خود و تمرکزش بر نقش زنان در حوادث تاریخی آثار ماندگاری را به جا گذاشته است. یکی از ویژگی های موثر کتاب تاکید بر مقاومت و شجاعت زنان در برابر رژیم های تمامیت خواه است. قلم جذاب و گیرای ماتسئو خوانندگان را به سفری در زمان دعوت می‌کند که نه تنها آموزنده بلکه الهام بخش است. در این کتاب زندگی زنان به گونه ای روایت می شود که خواننده به عمق رنج و امید و تلاش‌های آنها برای تغییر پی می برد. در فصل اول ماتسئو زمینه ی تاریخی را توضیح می دهد که ایتالیا چگونه با رهبری موسولینی به یک رژیم دیکتاتور تبدیل شد و آزادی از مردم سلب شد. شرایط سخت زنان و محدودیت‌های اعمال شده بر آنها در جامعه اشاره شده است. نکته جالب توجه در نوشته های ماتسئو واقعی بودن جریانات در متن کتاب است. این کتاب بسیار زیبا را به تمام زنان و دوستداران تاریخ سیاسی اجتماعی بخصوص دوران جنگ پیشنهاد میکنم.