معرفی کتاب 1985 اثر آنتونی برجس مترجم مجتبی ویسی

1985

1985

آنتونی برجس و 1 نفر دیگر
3.6
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

ناشر
وال
شابک
9786229750575
تعداد صفحات
404
تاریخ انتشار
1402/1/1

توضیحات

        انتونی برجس در رمان 1985 با نثری متهورانه، دو پاسخ در دو بخش به هزار و نهصد و هشتادوچهارِ اُروِل می‌دهد. بخش اول تحلیل دقیقی است که برجس با استفاده از گفت‌وگویی خیالی دریچۀ تازه‌ای بر آنچه «فرامین آخرالزمانی برای دهشتناک‌ترین ترس‌های ما» نامید، باز می‌کند. بخش دوم، متن رمان برجس است که در 1978 نوشته شده و بیان دیدگاه او دربارۀ مدینۀ ضاله است. برجس حال و آینده را با هم می‌آمیزد و وضعیتی را به تصویر می‌کشد که در آن کشاکش کارگران و کارفرمایان و اعتراضات مدنیْ با نظارت همه‌جانبه، نگرانی‌های امنیتی و سلطۀ تکنولوژی رقابت می‌کنند تا آدمی بفهمد به‌جای زیستن باید رنج کشید.


      

یادداشت‌ها

яσвεят

яσвεят

1403/12/27

          **عنوان:** تلاشی جسورانه اما بی نتیجه  
کتاب «۱۹۸۵» آنتونی برجس با ایده ی جالبی شروع میشود: نقدی بر جامعه ی معاصر با الهام از اورول. اما متأسفانه، اجرا به پای ایده نرسید. بخش اول کتاب که تحلیل‌های سیاسی و زبانی است، گاهی بیش ازحد خشک و شبیه یک سخنرانی دانشگاهی به نظر میرسد. بخش داستانی هم اگرچه پر از نمادهاست، شخصیت ها سطحی اند و هیچکدام به اندازه ی کافی باورپذیر یا عمیق نیستند تا خواننده را درگیر کنند.  

فضاسازی دیستوپیایی کتاب بیشتر از آنکه ترسناک یا تأمل برانگیز باشد، آشفته و گیج کننده است. اعتصاب های بی پایان و هرج و مرجِ توصیف شده، به جای ایجاد حس اضطراب، فقط خستگی می آورد. حتی پایان داستان هم هیچ شوک یا پیام روشنی ندارد؛ انگار نویسنده خودش هم نمی داند می خواسته به کجا برسد.  

نکته ی مثبت؟ ایده ی پشت پرده ی کتاب جذاب است: هشدار درباره ی قدرت اتحادیه ها و بوروکراسی. اما این ایده ها آنقدر نامنسجم روایت شده اند که تأثیرگذاریشان را از دست میدهند. اگر به آثار دیستوپیایی علاقه دارید، شاید ارزش یک بار خواندن را داشته باشد، اما انتظار تجربهای مثل «۱۹۸۴» اورول را نداشته باشید.
        

23