معرفی کتاب شبهای بابل: گوشه ای از تاریخ جذاب و هیجان انگیز زندگی کورش اثر علی جلالی

شبهای بابل: گوشه ای از تاریخ جذاب و هیجان انگیز زندگی کورش

شبهای بابل: گوشه ای از تاریخ جذاب و هیجان انگیز زندگی کورش

علی جلالی و 1 نفر دیگر
4.0

1388/1/22

بابل یکی از سرزمین های کهنسال آسیا با پیشینة تمدنی بسیار بود که در زمان کورش بزرگ به قلمرو هخامنشیان ضمیمه و به یکی از پایتخت ها و شهرهای اصلی آنان تبدیل شد. کتاب حاضر داستانی تاریخی در خصوص یکی از رسم های رایج در بابل عصر باستان و مربوط به خدای بعل مردوک، خدای اصلی شهر بابل، است. در این رسم کهن زیباترین و بهترین دختران بابلی موظف بودند هرگاه، خدای مردوک اراده کند شبی را نزد ایزد شهر بابل به صبح برسانند و وارد حجلة مردوک شوند و مردم نیز به دلیل احترام و تقدس مردوک این رسم را پذیرفته بودند و حتی برای آنان افتخار داشت. داستان به کشف شدن راز این مساله توسط فرماندة سپاهیان هخامنشی در بابل می انجامد. وی پی می برد که مردوک، کاهن بزرگ معبد، به اسم این خدا، دختران باکره را برای خود می آورده است. پس از فاش شدن این راز داستان، حول گرفتن انتقام روحانیون معبد مردوک از عاملان این مساله، به خصوص سرداران پارسی مستقر در بابل، می چرخد.

من واقعا از نشر " دنیای کتاب " که یکی از انتشارات مورد علاقه منه و در نشر رمان های تاریخی از قدیم ید طولایی داشته تعجب میکنم که تیتر اشتباه واسه کتابش انتخاب کنه.
یعنی واقعا متن کتاب رو نخوندن؟
این رمان تاریخی در زمان خشایار شا اتفاق میفته و خود خشایارشا هم جز ۲ صفحه هیچ نقشی در کتاب نداره و عملا یک رمان تاریخی مبتنی بر تخیل صد در صد نویسنده ست.
چطوری تیتر زدن " گوشه ای تاریخ جذاب کوروش "؟

اما خود رمان... داستان در دوره خشایارشا و در شار بابل میگذره‌. الهه "آله" توسط کاهنانش هر شب یک دختر زیبا رو برای بردن پیش الهه و در اصل برای لذت جویی کاهنان  انتخاب میکنه و به معبد میبره.
ایندفعه قرعه به اسم سارا دختری از خونواده های بابل میخوره که یک عاشق دلخسته هم داره و همین اتفاق پای سپاهیان ایران رو به ماجرا باز میکنه و باعث شورش در شهر بابل میشه و...
در کل برای علاقه مندان به رمان های تاریخی میتونه جذاب باشه.
تعداد صفحات کمی هم داره و راحت در دو یا سه نشست میشه خوند و لذت برد.