معرفی کتاب جهان تورمی: کاوشی برای نظریه ی جدید منشا کیهانی اثر آلن اچ. گوث مترجم جمیل آریایی

جهان تورمی: کاوشی برای نظریه ی جدید منشا کیهانی

جهان تورمی: کاوشی برای نظریه ی جدید منشا کیهانی

آلن اچ. گوث و 1 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

شابک
9786006043678
تعداد صفحات
400
تاریخ انتشار
1396/7/3

توضیحات

        
این کتاب، داستان روزنگار کیهان شناسی نوین و واپسین نظریه ی منشا جهان هستی است که مقبولیت جهان شمول یافته است. استان را آلن گوث استاد برجسته ی کیهان شناسی و فیزیک ذرات دانشگاه MIT روایت می کند که خود در پرداخت آن نقش به سزایی دارد. برای آنانی که علاقه مندند بدانند نظریه های علمی چگونه شکل می گیرند و از چع فراز و نشیب هایی می گذرتد تا این که دست آخر دانشمندان آن ها را می پذیرند، این کتاب می تواند مفید باشد. مفاهیم بس پیچیده ی کیهان شناسی و فیزیک ذرات به زبان عامه فهم توصیف می شوند. آن گاه که در فصل «کرم چاله ها و آفرینش گیتی ها در آزمایشگاه» 
پرفسور گوث تلاش می کند تا با نظریه ای که پرداخته است جهان هستی ما را در آزمایشگاه خیالی از نو بنا کند، داستان به اوج هیجان خود می رسد.

      

یادداشت‌ها

          تا حالا همیشه تئوری انفجار بزرگ تنها تئوری بود که برای نحوه آفرینش جهان به گوشم خورده بود تا اینکه در کتاب تار و پود جهان هستی با تئوری جهان تورمی آشنا شدم.
کتاب جهان تورمی  نوشته آلن گوث فیزیکدانی هست که این تئوری را ایجاد کرده و با سخنرانیها و کوشش ایشان بوده که این نظریه تونسته مورد قبول جامعه فیزیکدانان نجومی و جامعه فیزیک نجوم قرار بگیره. در تئوری انفجار بزرگ گفته میشه که جهان در اثر یک انفجار انرژی-ماده که در سراسر کیهان و نه از نقطه‌ای خاص در کیهان به وجود آمده ولی این نظریه از سه ثانیه بعد از انفجار سخن میگه و در توضیح نحوه و فیزیک زمان انفجار و همین طور نحوه به وجود اومدن ماده سخن نمی‌گه بلکه اونها رو به عنوان اصول مسلم می‌پذیره ولی در نظریه تورم عنوان میشه که جهان از انبساط و نه انفجار عظیم در ثانیه اول  آفرینش به وجود میاد  و در توضیح نحوه تولید ماده و علت تجمع و ایجاد ستارگان  از نظریه انفجار بزرگ موفق‌تره ولی باز هم این نظریه از ثانیه صفر آفرینش صحبتی نمی‌کنه. این نظریه هنوز در حال پیشرفت و تکمیله و جالب اینکه بدونین بعد از سه ثانیه از لحظه آفرینش پیشگویی این نظریه با انفجار بزرگ کاملا مطابقه.
این کتاب در یک نظر کلی داستان جذاب از تولد یک نظریه در تفکرات و محاسبات دانشجوی فیزیک و این که نباید افراد جوان و جویای نوآوی از بیان ایده‌ها و نظریات جدیدشون حتی در وادیی از علم که به نظر کامل می‌رسه ابایی داشته باشن و به بهترین وجه از نظریه و ایده خودشون دفاع کنن شاید ایده اونها دریچه‌ای جدید به جهان باشه که تا حالا همه از اون غافل بودن. 
این کتاب با ترجمه خوب آقای جمیل آریایی برای علاقه‌مندان به اخترفیزیک خیلی سودمنده و اونها رو با یک گو شه از تاریخ این علم آشنا میکنه و با زبانی تا حدامکان خالی از پیچیدگیهای محاسبات و با زبانی ساده بیان شده است.
        

4