معرفی کتاب شکل فضا اثر جفری آر. ویکس مترجم رضا رمضانپور

4.0

ناشر
پژواک
1399/4/11

دنیایی که در آن زندگی می کنیم چه شکلی دارد؟کتاب امروز درصدد پاسخ به این پرسش با زبانی ساده و تصاویری روشن و واضح همراه با ماجراهایی داستانی  است که ما را به بیکران فضای لایتناهی کیهان می برد.

کتاب شکل فضا شکاف بین مثال‏هاى ساده‏اى چون نوار موبیوس وبطرى کلاین و مثال‏هاى پیچیده‏ى ریاضى را که در سطوح بالاى‏ دانشگاهى یافته میشوند پر میکند. این کتاب براى افراد زیادى قابل‏ استفاده است زیرا براى افراد غیر ریاضیدان و دانش‏ آموزان دبیرستانى که اسم نوار موبیوس را میشنوند و میخواهند بیشتر راجع به آن بدانند نوشته‏ شده است. اما مثال‏هاى شهودى زیادى را نیز آورده‏ است که در درس‏نامه‏ هاى دانشجویان مقاطع کارشناسى و بالاتر نیز آورده نشده است.

در گذشته تصور به دست آوردن شکل فضاى دنیاى واقعى صرفاً یک رؤیاى شیرین‏ بود . اما در این سالها در دنیای دانش دو پروژه‏ى پژوهشى مستقل در حال اجرا هستند که‏ تلاش میکنند تا شکل فضا را با روش‏هاى مختلف اندازه‏ گیرى کنند. روش بلورشناسى کیهانى "فصل 21 کتاب" به دنبال الگویى در نحوه‏ى چینش‏ کهکشان‏ها است، در مقابل، روش دایره‏ ها در آسمان "فصل 22 کتاب" ازپرتوهاى مایکروویو باقى مانده از انفجار بزرگ استفاده میکند. هنوز خیلى زود است که قضاوت کنیم کدام روش موفق خواهد شد. اما شکى نیست که دهه‏ى اول قرن 21 ام نقطه‏ آغاز اولین تلاش‏هاى‏ موفقیت‏ آمیز بشر براى اندازه‏ گیرى شکل فضا خواهد بود. با این مباحث جذاب دانش بشری در کتاب امروز همراه شویم و مسافرتی علمی را با جفری ویکز تجربه کنیم.

پست‌های مرتبط به شکل فضا