هگل و پدیدارشناسی روح

هگل و پدیدارشناسی روح

هگل و پدیدارشناسی روح

رابرت استرن و 2 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

ناشر
ققنوس
شابک
9786002781123
تعداد صفحات
368
تاریخ انتشار
1399/3/24

توضیحات

        کتاب هگل و پدیدار شناسی روح،اثر رابرت استرن،شرحی مقدماتی و حتی الامکان کامل و منسجم از کل پدیدار شناسی روح به دست می دهد.این کتاب،علی رغم حجم محدودش،کوشیده است تا کل فرآیند تکوین روح را بازبانی قابل فهم و دیالکتیکی آن،و همچنین ارجاعات متعدد به سایر آثار هگل و اشراف  قابل ملاحظه بر کل شارحان هگل تفسیر کند.فردریش بیزر این کتاب را«بهترین راهنمای مقدماتی برای پدیدار شناسی روح در زبان انگلیسی»می داند و استفان هولگیت آن را مقدمه ای می داند که«برای یکی از پیچیده ترین کتب تاریخ فلسفه،به طرز تحسین برانگیزی واضح و مفید است».بنابراین تفسیر استرن حرف های زیادی برای گفتن دارد و مخاطب می تواند به کمک آن پرتوی بر هزارتوی پدیدار شناسی بیفکند.
      

یادداشت ها

          دومین باری‌ بود که این کتاب رو می‌خوندم. بخش دیالکتیک ابژه و دیالکتیک سوژه رو از خود پدیدارشناسی خوندم،‌ ولی مابقی رو صرفاً از این تفسیر ازش اطلاعاتی دارم. پدیدارشناسی ترجمه‌ی خوبی به فارسی نداره و کتاب به‌شدت دشوار و سخت‌فهمی هم هست، بنابراین خوندن تفسیری در کنارش به‌نظرم قطعاً لازمه و این یکی از بهترین تفسیرهاست. روانه ولی ساده‌سازی بیش‌ازحد نشده که جان کلام کشته شه.
اما درباره‌ی خود هگل، من شدیداً مخالف این باور هگل‌م که جهان ساختاری سراسر عقلانی داره و فقط کافیه ما به شیوه‌ی درست بهش نگاه کنیم تا ساختار عقلانی‌ش برامون قابل‌فهم بشه و پس از فهمش احساس در خانه بودن بکنیم. این نقدیه که خیلی از فیلسوفا و متفکرا هم بهش کردن. اما بااین‌حال، بسیار زیاد براش احترام قائل‌ام. نه برای دیدگاه افراطی عقل‌محورش، بلکه برای دیالکتیک. به‌نظرم دیالکتیک هگل یکی از زیباترین و عمیق‌ترین و درست‌ترین تحلیل‌ها از روندهای تاریخی در هر حوزه‌ایه.
        

3