جاهلیت مدرن در رویارویی با امام زمان (ع) جاهلیت مدرن در رویارویی با امام زمان (ع) اسماعیل شفیعی سروستانی 4.7 5 نفر | 3 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 7 خواهم خواند 6 ناشر موعود عصر (عج) شابک 9789642918232 تعداد صفحات 320 تاریخ انتشار 1397/12/25 توضیحات کتاب جاهلیت مدرن در رویارویی با امام زمان (ع)، گردآورنده اسماعیل شفیعی سروستانی. یادداشتها محبوبترین جدید ترین امین پازوکی 1401/4/21 این کتاب در ابتدا بررسی میکند که ما دو نوع جاهلیت داریم: جاهلیت اعراب جاهلی و جاهلیت مدرن. نویسنده برای اثبات این مدعا ابتدا به بررسی روایات پرداخته است. سپس به بررسی مصادیق دو نوع جاهلیت میپردازد. زنده به گور کردن دختران، تعصبات قومی و قبیلهای، تبرج، شرب خمر، غنا، رواج رشوه و ... از جمله این مصادیق هستند. کتاب بسیار خوبی است و پر است از نکته در رابطه با دوران حاضر: «به راستی میان اعراب متعصب عصر جاهلی که با تکبر و خودپسندی تمام، از پذیرش خدای رحمان و رحیم و رسالت پیامبر خاتم صلی اللّه علیه و آله سرباز میزدند و مردمان به ظاهر متمدن عصر جدید که با شعار اومانیسم (اصالت انسان) انسان را محور همه هستی و صاحب اختیار تام و تمام خود معرفی میکنند و با تکیه بر راسیونالیسم (اصالت عقل) عقل خود بنیاد بشری را مبنای ساماندهی همه مناسبات فردی و اجتماعی انسان میدانند، چه تفاوتی است.» (ص 153) «مد چیزی است که نظام سرمایهداری به اقتضای نیازش، فروش آن را به یک ارزش اجتماعی بدل میکند. خصیصه مد، متغیر بودن آن است. امروز یک رنگ یا فرم دارد و فردا رنگ و فرمی دیگر. ویژگی مهم مد این است که با ارزشهای پایدار، معنوی، انسانی، اخلاقی و دینی کاری ندارد، کالما به سطح حیوانی ناسوتی و غریزی ما معطوف است. وجه دیگر مد این است که عمق ندارد؛ زیرا اگر عمق داشته باشد، نمیتواند سریع عوض شود. مد نیازمند تغییر دایمی است، در طول چند سال یا چند ماه باید تنگ یا گشاد و ... شود.» (ص171) اینها نمونههایی از توصیف بسیار زیبا و مقایسههایی است که در این کتاب آمده است. نکته دیگر، اینکه این کتاب مجموعهای از مقالات مختلف از نویسندگان مختلف (مانند شفیعی سروستانی، صلاح الکاظمی، شهریار زرشناس، احمد سیف و ...) است. سیر مطالعاتی کتاب بسیار خوب انتخاب شده است. در ابتدا بررسی میشود که ما دو نوع جاهلیت یا دو دوره جاهلیت داریم. مصادیق جاهلیتها و معنا و مفهوم جاهلیت بیان میشود. در فصل دوم شاهد مباحث مصداقی جاهلیت هستیم. و در آخر کتاب گزارشها و آمارهایی در رابطه با جاهلیت مدرن آمده است. در آخر میگویم که این کتاب میتواند باعث شود تا دید جدیدی نسبت به دنیای اطراف خود داشته باشیم. امین پازوکی 0 11 سید محمد علمداری 1402/7/7 کتاب موضوع خیلی جذابی داره و مجموعه مقاله های خوبی هم جمع آوری شده ، اما میتونست جذاب تر نوشته بشه که مخاطب رو میخکوب کنه ، موضوع این قابلیت رو داره 0 1 حمیدرضا فیاضی 1402/6/15 کتاب فوقالعادهایی هستش.تو این کتاب جاهلیتی که در جامعه زمان پیامبر بود رو با جاهلیتی که امروزه در جوامع هستش باهم مقایسه میکنه. این کتابو همه باید بخونن ، درباره فمنیست و سکولاریسم و... هم صحبت کرده ، و نشون داده که جاهلیت امروزی بسیار وحشتناک تر از جاهلیت زمان پیامبر هستش. 0 12