معرفی کتاب فرضیه ی شگفت انگیز: پژوهش علمی در مورد آگاهی و روح اثر فرانسیس کریک مترجم محمدرضا غفاری

فرضیه ی شگفت انگیز: پژوهش علمی در مورد آگاهی و روح

فرضیه ی شگفت انگیز: پژوهش علمی در مورد آگاهی و روح

فرانسیس کریک و 1 نفر دیگر
0.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

2

شابک
9786006043197
تعداد صفحات
320
تاریخ انتشار
1398/4/11

توضیحات

        برحسب سنت، روح انسان مفهومی غیرمادی انگاشته می شود که فقط می تواند به وسیله روانپزشکان و عالمان علوم دینی مورد بررسی قرار گیرد. در این کتاب جدید « فرضیه ی شگفت انگیز» ببرنده ی جایز نوبل فرانسیس کریک، با بی باکی مرز بین علم و روح گرایی را با بررسی روح از منظر یک دانشمند جدید درمینوردد و اساس وجود روح و عملکرد آن را بر پایه  ببرسی های عمیق چگونگی کارکرد مغز هنگام « دیدن» قرار می‌دهد.
فرانسیس کریک، پرسش هایی را که فیلسوفان برای قرن ها آن ها را مطرح می‌کرده و در پاسخ  دادن به آنها توفیق چندانی نداشته اند، به گونه ای توفیق آمیز مورد بررسی قرار داده است.

      

یادداشت‌ها

          کتاب در یک جمله می‌خواهد بگوید هیچ چیز ماورایی وجود ندارد، انسان ماورای جسم هیچ حقیقتی ندارد و آنچه گمان می‌شده که روح باشد چیزی جز فعل و انفعالات مغز نیست!
این حرف مفت را که نویسنده‌ی برنده‌ی جایزه‌ی نوبل به متوفا در سال 1994 میلادی زده، امروزه با همان ملاک‌های به اصلاح علمی بطلانش اثبات شده، به عنوان قطره از دریا، در مقاله‌ی منتشر شده در سایت پاپ‌مَد در سال 2015 بیان شده که:
حتی بیمارانی که نوار مغزی آنها دارای خط صاف است (و مطلقاً هیچ فعل و انفعالی ندارند!)، تجربیاتی را تجربه کرده‌اند که زندگی را تغییر می‌دهند. 
علاوه بر این، مطالعات روی افراد نابینا که تصاویر بصری را در طول تجارب نزدیک به مرگ درک کردند، از مفهوم ادراک بدون بستر فیزیولوژیکی حمایت می‌کنند (10).

Even patients whose EEGs have flat-lined have had life-changing experiences. Moreover, studies on blind individuals who perceived visual images during near-death experiences support the notion of perception without a physiological substrate (10).

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4576755/

یعنی یک بستر درک وجود دارد در انسان که هیچ ربطی به مغز و فعل و انفعالتش ندارد و این خط بطلانی بر این فرضیه‌ی الحادی است که با معارف وحیانی نیز بطلانش مسلم است که البته اینجا به ذکر ادله‌ی علمی برای بطلان این نظریه اکتفا شده.
        

0