پوست در بازی: عدم تقارن های پنهان در زندگی روزمره

پوست در بازی: عدم تقارن های پنهان در زندگی روزمره

پوست در بازی: عدم تقارن های پنهان در زندگی روزمره

3.2
5 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

18

درک سازوکارهای پوست در بازی باعث می شود معماهای پیچیده ای که در زیرلایه های شکیل واقعیت وجود دارند را بفهمیم. مثلا:-چگونه عام گرایی (Universalism)، افرادی را که قرار است به آنها کمک کند، نابود می کند؟-چه اتفاقی افتاده که امروز تعداد برده های بیشتری از دوران رومی ها داریم؟-چرا الهیات مسیحیت به وجه انسانی عیسی مسیح و تمایز آن با وجه الهی اش پافشاری می کند؟-چگونه مورخان با گزارش جنگ ها و عدم گزارش صلح، موجب سردرگمی ما شده اند؟-چگونه نامزدهای مناصب سیاسی با نقصان های مشهود خود، از بروکرات هایی که سوابق بی عیب و نقصی دارند، واقعی تر به نظر می رسند؟-چرا کمپانی ها در مقاطعی که مدیران حرفه ای و علاقه مند به کارهای خوب دارند، شکست می خورند؟-چگونه باید امور خارجی را اداره کنیم؟-چرا نباید هیچ گاه به خیریه های سازمان یافته پول بدهیم، مگر اینکه در یک حالت به شدت توزیع شده عمل کنند؟-چرا اقتصاددان های رفتاری با مطالعه ی رفتار افراد هیچ کاری ندارند_و بازارها هم تقریبا کاری به سوگیری های شرکت کنندگانشان ندارند؟-منطق اساسی ریسک پذیری چیست؟پوست در بازی عمدتا به عدالت، شرافت و فداکاری مربوط می شود، چیزهایی که وابسته به هستی انسان هاست.

لیست‌های مرتبط به پوست در بازی: عدم تقارن های پنهان در زندگی روزمره

یادداشت‌های مرتبط به پوست در بازی: عدم تقارن های پنهان در زندگی روزمره

            کتاب پوست در بازی، حقیقتا نگاه به دنیا، از زاویه کاملا غیرمتعارف با آنچه ما مدرن، عقلانی، علمی می‌دانیم است و اتفاقا نویسنده به ما نشان می‌دهد که چقدر همه اینها غیرعلمی و حتی غیرعقلانی است!
اگر بددهنی و شوخ‌طبعی خاص نویسنده را تاب بیاورید، نویسنده حرفها جدید و بسیار قابل تاملی دارد که احتمالا با غالب تفکرات، باورها و ارزش‌گذاری های ذهنی شما در تضاد یا حداقل متفاوت است و اگر صبور باشید، برای همین اینها دلیل دارد، و در انتهای کتاب، حتی اگر مصرانه هیچ کدام از حرفهای نویسنده را نپذیرفته باشید، حداقل زاویه جدیدی برای دیدن مسائل را تجربه کردید. 
اما ترجمه و ویرایش... ترجمه نادلچسب و سخت خوان بود، مترجم در ترجمه اصلاحات عجیب نویسنده ناتوان بوده و در عین حال با فارسی نوشتن تلفظ نه چندان درست بعضی واژه‌های انگلیسی متن و نیاوردن معادل انگلیسی آن در زیرنویس، خوانش را حتی سخت‌تر هم کرده. از لحاظ ویراستاری هم کتاب، چنگ چندانی به دل نمی‌زند و این مسئله در حدی بود که وقتی فصل مقدمه را می خواندم هر دو صفحه با خودم می جنگیدم که کتاب را گوشه‌ای پرت نکنم!
البته خوشحالم که تاب آوردم و کتاب را تا انتها خواندم.
اگر تاب تحمل ضربه خوردن تصورات و باورها و تقکراتتان در مورد فضیلت، عقلانیت، ریسک،خیرخواهی، انسان‌دوستی و مهمتر از همه علمی بودن را دارید، حتما این کتاب را بخوانید.
این کتاب آخرین کتاب از مجموعه پنجگانه Incerto است که متاسفانه من از این جلد شروع کردم و جلدهای قبلی را نخوانده‌ام. 
نسیم نیکولاس طالب نویسنده لبنانی الاصل و ارتدوکس مذهب و ساکن آمریکا، که سالها در زمینه معامله‌گری فعال بوده، حرفهای جالبی برای گفتن دارد.
این کتاب توسط نشر نوین و با ترجمه آقایان سعید رمضانی و هادی بهمنی چاپ و روانه بازار شده است.
          
            یک پادشاه دستور ساخت پلی رو صادر می‌کنه. به درخواست پادشاه توی قرارداد ذکر می‌کنند که مهندسِ سازنده و خانواده‌اش باید به مدت دوماه زیر پل اسکان داشته باشند. طبیعیه که در همچین‌شرایطی مهندس تمام تلاشش رو می‌کنه تا سازه‌ی مقاومی طراحی و پیاده‌سازی کنه؛ چون می‌دونه پیامد سستی‌های پروژه، می‌تونه دامن خودش و عزیزانش رو بگیره. یا مثلاً حمورابی حاکم بابِل، قانون می‌ذاره که اگر سقف خونه‌ای ریخت و پسر صاحب‌خونه فوت کرد، پسر معمار هم باید کشته بشه.
یک مثال جالب دیگه که دیدم می‌گفت به اون سوهان‌هایی که سازنده عکس خودش رو روی جعبه چاپ کرده بیش‌تر می‌تونید اعتماد کنید. لزوما به معنی خودپسندی نیست. چون طرف حیثیت خودش رو گذاشته وسط و گره زده به کیفیت محصولش. پس حتما با دغدغه برای ارتقای کیفیت تلاش می‌کنه.
لُب مطلب و مفهوم «پوست در بازی» شاید همین باشه. در واقع نویسنده می‌گه تصمیم‌گیران اگر در ریسک و ضرر انتخاب‌هاشون شریک نشن، تصمیم‌هاشون اعتبار نداره. نویسنده همین مفهوم رو در مدیریت سازمان، اقتصاد، دین، اخلاق، سیاست و خیلی از حوزه‌های دیگه بررسی می‌کنه و با مثال‌های متعدد و جالب، کاربرد این اصل رو به ما نشون می‌ده.
اگر خواستید بیش‌تر با این مفهوم آشنا بشین می‌تونید به اپیزود ۳۳ فصل دوم پادکست بی‌پلاس مراجعه کنید. البته مطالعه‌ی خود کتاب هم در مرحله‌ی بعدی قطعاً توصیه می‌شه :)