معرفی کتاب خیابان بهار آبی بود اثر حسین آتش پرور

خیابان بهار آبی بود

خیابان بهار آبی بود

5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9647703155
تعداد صفحات
460
تاریخ انتشار
1384/2/26

توضیحات

        "تشنگی" و "جست و جو" تم اصلی این رمان است؛ اما فقر، هجوم، ترکمن ها و ژاندارم  و ملخ، خشم طبیعت، سیل و زلزله، خشکسالی، قحطی، سخت کوشی، قناعت، دست و پنجه نرم کردن با طبیعت و کویر و مقاومت و ماندن انسان را هم در آن می بینم. در این داستان واقعیت، فرا واقعیت، تاریخ، اسطوره، آداب و رسوم و باورهای مردم با خیال در هم می آمیزند و آن را شکل می دهند. در سرزمین این داستان بلند در زمان های متفاوت، سفرهای عینی و ذهنی مشاهده می شود و در آن با مجموعه ای از روایت، نمایش، قصه گویی، نقالی، پرده گرایی، معرکه گیری، گزارش و داستان پردازی، رو به رو می شویم. زمان این داستان بی کرانه است، اما جغرافیا و سرزمین اش بیشتر در "دیسفان" و "مشهد" می گذرد. دیسفان و مشهدی که کوچه ها و خیابان هایش گاه در تخیل نویسنده متولد و یا بازسازی می شوند؛ به خیابانی می رویم که مغازه هایش در زیر آب است و...".
      

یادداشت‌ها

          کتاب خیابان بهار آبی بود نوشته آقای حسین آتش‌پرور
داستان رو از زبان راوی که تا آخرای کتاب متوجه نشدیم کی هست و به نام. نوه ماه بانو می‌شناختیم تعریف می‌کنه.
داستان این کتاب در خراسان‌رضوی در منطقه دیسفان و کاخک و گناباد اتفاق می‌افته.
فصل اول و دوم کتاب که با عنوان‌های فروردین و اردیبهشت ‌هست در هاله‌ای از رویا و خیال اتفاق می‌افته و از فصل سوم یعنی خرداد اتفاقات کتاب رنگ واقعی تری رو میگیره.
نویسنده در این کتاب خیلی باز صحبت کرده و سعی داشته در کنار نشون دادن فقر زندگی روستایی، اتفاقات سیاسی اون دوران رو هم نشون بده.
در کل کتابی بود که خیلی دوسش داشتم، بعضی از قسمت‌ها آدم میتونست از دیدن فقر بسیار زیاد شخصیت‌ها بشینه و گریه کنه مثل قسمتی که ماه‌بانو برای درست کردن غذا برای پسرش از لونه مورچه‌ها گندم در می‌آورد، و یا تکه‌ای که بهمن برای دخترش دنبال پنی سیلین می‌گشت و کل مشهد رو زیر و رو کرد تا بتونه پنی سیلین پیدا کنه و در نهایت هم مجبور شد به قیمت گزافی از دستفروش چند تا پنی سیلین بگیره.
اتفاقات سیاسی دوران هم به خوبی بیان شده بود مثل قسمتی که بهمن به دست ساواک زندانی شده بود و شکنجه می‌شد و خودش نمی‌دونست چرا؟ چون به اسب شاه بد و بیراه گفته بود یا چون چند تا داستان تو روزنامه چاپ کرده بود.
اما با قسمت‌هایی از این کتاب واقعا از ته دل خندیدم دفعه اولی که تازه با قیر رو به رو شده بودن و نمی‌دونستن چیه حتی بهش قیر هم نمی‌گفتم و می‌گفتن "قیل" بچه‌ها باهاش به زبان محلی "توشله" یا همون "تیله" رو درست کرده بودن و بعد از اتمام بازی‌شون اون‌ها رو در "لیفه تنبان" شون قائم کرده بودن تا به دست کسی نیفته.
«توشله‌هایی را که از خمیر سیاه درست کرده بودم در لیفه تنبانم قایم کردم تا به دست کسی نیفتد. کتاب‌هایم را از روی کودِ خاک برداشتم و به سمت سَرا دویدم»
اما فردا صبح که از خواب بیدار میشن قیرها آب شده و شلوار به شکم شون چسبیده:
« صبح به وقت برخاستم تا به "کنار اُو" بروم. تنبان به شکمم چسبیده بود آن را کشیدم، درد گرفت و کنده نشد. حسابی ترسیدم و ماندم که چه خاکی به سرم بکنم. به مادر چه بگویم؟ چطور به مدرسه بروم؟ و از همه بدتر که همان یک تنبان را داشتم. مادر پارچه آن را با مشقت خودش بافته بود و با سوزن یک کوک،یک کوک به آن بخیه زده بود تا شده بود تنبان و حالا لیفه و تنبان به شکمم چسبیده بود و به هیچ رمون نده نمی‌شد. مادر گفت:« لنگه ظهر شده مگر نمی‌خواهی به مدرسه بروی؟» خودم را به خواب زدم و جواب ندادم از ترس بیشتر به زیر کرسی خزیدم مادر دوباره تشر زد:«ورخیز»
        

2