علمی تخیلی برای آن ها که علمی تخیلی دوست ندارند

علمی تخیلی برای آن ها که علمی تخیلی دوست ندارند

علمی تخیلی برای آن ها که علمی تخیلی دوست ندارند

3.2
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

4

شابک
9786009426737
تعداد صفحات
240
تاریخ انتشار
1394/8/5

توضیحات

        تاب علمی تخیلی برای آن ها که علمی دوست ندارند چنان اسمی دارد که شاید بشود گفت آن را از هر توضیحی بی نیاز می کند!خوانندگان هدف کتاب مشخص هستند:کسانی که معتقدند داستان های علمی تخیلی دلچسب نیستند و حتی شاید وجهی جز وجه سرگرم کنندگی ندارند.فرض را هم براین گذاشته ایم که حوصله ندارند با کتابی قطور نظرشان عوض شود.این کتاب مجموعه ای است از یک یاداشت درباره ی کلیت سیر ادبیات ع.ت به علاوه ی چند داستان کوتاه که هم قرار است سرگرم کننده باشند(طبعا) وهم قرار است خواننده ی علمی تخیلی ستیز بعد از خواندن شان با شنیدن نام این ژانر  اخم هایش در هم نرود.زحمت این  کار هم به عهده ی این نویسندگان است:رابرت شکلی،آیزلک آسیموف.ری برادبری استانیسلاولم سرگنی لوکیاننکوآرتورسی.کلارک.



      

یادداشت‌ها

امین

1402/10/26

          نظر شاید نامحبوب: نوشتن داستان کوتاه خوب، خیلی سخت‌تر از نوشتن داستان بلند خوبه.

اسم کتاب کاملاً گویای هدفشه. مولف با هدف آشنایی بیشتر خواننده‌ی فارسی‌زبانِ ناآشنا یا غریب با علمی‌تخیلی، مجموعه داستان کوتاهی به انتخاب خودش جمع‌آوری کرده. تقریباً تمام داستان‌ها پیش‌تر جایی منتشر شدند (حالا یا در نشریه‌ها یا در سایت‌های فارسی‌زبان). نویسنده‌های خارجی که توی این کتاب اثری ازشون چاپ شده، همه افراد اسم‌ورسم‌دار هستند. مولف اولِ کتاب پیشگفتار مفصلی درباره‌ی اینکه علمی‌تخیلی چیست، تاریخچه‌ی کوتاهی از این ژانر و معیارهاش برای انتخاب داستان‌ها آورده (که بعضی بخش‌هاش خواندنی بودند).

اما حالا برگردم به نظر شاید نامحبوبم. داستان کوتاه خوب کم پیدا می‌شه. شاید منصفانه‌تر باشه که بگم من داستان کوتاه خوب، کم خوندم. کمتر داستانی توی این کتاب نظر من رو به خودش جلب کرد و تازه من با علمی‌تخیلی بیگانه نیستم. 

از دوازده داستان کتاب، ایده‌ی «آخرین سوال» آسیموف رو دوست داشتم (اجراش رو نه)، «منطق» آسیموف خوب بود. دو داستانی که از رابرت شکلی آورده شده، «درمان ناساز» و «زیارت زمین» گرچه داستان‌های فوق‌العاده‌ای نبودن، نگارششون رو دوست داشتم و از بقیه‌ی داستان‌های این مجموعه بیشتر خواننده رو دنبال خودشون می‌کشیدن.

بهترین داستان کتاب به نظرم «سفر هفتم» از استانیسلاو لم بود؛ خلاقانه، بامزه، خواندنی. قبلاً برای خوندن سولاریس مردد بودم، اما بعد خوندن این داستان می‌خوام که اون کتاب رو هم بخونم.

سه تا داستان خیلی کوتاه هم داشت: «جایی که دشمن پست‌فطرت کمین کرده است» در عین کوتاهی، ایده‌اش رو خوب به مخاطب منتقل می‌کرد. به نظر من داستان کوتاه موفقی بود. بین دو داستان دیگه که از نویسنده‌های ایرانی بودن، «صلح مطلق» فرهاد آذرنوا رو دوست داشتم. به دام زیاده‌گویی نیفتاده بود.
        

19