معرفی کتاب دیالوگ: هنر کنش کلامی بر صفحه، صحنه و پرده اثر رابرت مکی مترجم مهتاب صفدری

دیالوگ: هنر کنش کلامی بر صفحه، صحنه و پرده

دیالوگ: هنر کنش کلامی بر صفحه، صحنه و پرده

رابرت مکی و 1 نفر دیگر
4.9
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

11

ناشر
افراز
شابک
9786003263086
تعداد صفحات
338
تاریخ انتشار
1396/12/12

توضیحات

        کارگاه های محبوب نویسندگی رابرت مک کی برای او شهرت جهانی پدید آورده است. لیستی از دانش آموختگان برنده ی اسکار که از شماره خارج است. سنگ بنای برنامه ی او تنها کتابش داستان است. که در آن تعیین کرده است ما چگونه در مورد هنر خلق داستان سخن بگوییم.حالا در دیالوگ، مک کی همان تحلیل عمیق را ارائه می دهد که چگونه شخصیت ها باید روی پرده، در صحنه، و در صفحه ها به شکلی باورنکردنی و جذاب صحبت کنند. از مکبث تا برکینگ بد، مک کی صحنه های کلیدی را برای نشان دادن استراتژی و تکنیک های دیالوگ موشکافی می کند. دیالوگ یک چارچوب تفکر انتقادی را به منظور ساختن یک نویسنده ی آینده دار در مورد چگونگی بیان هنرمندانه و تاثیرگذار به کار می گیرد. دانش آموختگان مشهور مک کی، شامل پیتر جکسون، جین کمپیون، جری راش، بل هگیس، تیم نویسندگی پیکسار و بسیاری دیگر است.
      

لیست‌های مرتبط به دیالوگ: هنر کنش کلامی بر صفحه، صحنه و پرده

یادداشت‌ها

🔻 تقریبا
          🔻 تقریبا همۀ علاقه مندان به فیلمنامه نویسی و ادبیات نمایشی حداقل یکبار نام رابرت مک‌کی را شنیده اند و بسیاری، کتاب مشهور او، «داستان»، را برای تقویت مهارت‌های فیلمنامه‌نویسی مطالعه کرده‌اند. از آنجا که مک‌کی دیالوگ را جزئی اساسی در آثار هنری می‌داند، در کتاب «دیالوگ» تحلیلی عمیق از گفتار شخصیت‌های مختلف در فیلم‌ها، نمایشنامه‌ها، سریال‌های تلویزیونی و رمان‌های مشهور ارائه و به ما نشان می‌دهد که چگونه شخصیت‌ها بر پردۀ سینما، روی صحنۀ تئاتر و در صفحات داستان ها به شکلی جذاب و باورنکردنی صحبت میکنند. از مکبث و گتسبی بزرگ تا گلادیاتور و بریکینگ بد، او صحنه‌های کلیدی را برای نشان دادن استراتژی‌ها و تکنیک‌های خلق دیالوگ موشکافی می‌کند‌.

🔻 لذا با توجه به آنچه گفته شد، کتاب مذکور نه فقط برای فیلمنامه‌نویسان، بلکه برای نمایشنامه‌نویسان، نویسندگان داستان و حتی علاقه‌مندان به حوزۀ نقد مفید خواهد بود.

🔻در بخش اول کتاب، تعریف دیالوگ به‌عنوان نوعی «کنش کلامی» مطرح و کاربردهای مختلف آن بیان می‌شود. در این بخش به کارکرد، محتوا، فرم و شیوه‌های سخن شخصیت در چهار رسانۀ اصلی داستان‌گویی یعنی سینما، تئاتر، سریال و داستان‌های کوتاه و بلند پرداخته شده است.

🔻نویسنده در بخش دوم به بررسی نواقصی می‌پردازد که در طراحی دیالوگ رایج است و جذابیت و باورپذیری آثار هنری را کاهش می‌دهد. عواملی همچون زیاده‌گویی، عیان‌گویی، به کارگیری کلیشه‌ها و تکرارهای ناپسند از جمله عوامل نقص در دیالوگ‌های آثار ادبی و هنری هستند.

🔻در بخش سوم کتاب که «خلق دیالوگ» نام دارد، نویسنده در پی آن است که نقش عواملی همچون انتخاب واژگان، سبک بیان و لحن مناسب را در ایجاد دیالوگ‌های منحصر به فرد و اختصاصی تبیین کند. او تکنیک‌هایی را آموزش می‌دهد که به نویسندگان کمک می‌کند دیالوگ‌ها را غیرمستقیم و باورپذیرتر کنند؛ به‌گونه‌ای که مخاطبان نیز در خلال گفتگوی ظاهری شخصیت‌ها به درونیات و انگیزه‌های آنان پی ببرند.

🔻و در نهایت، در بخش پایانی کتاب، رابرت مک‌کی انواع کشمکش را میان شخصیت‌ها بررسی می‌کند: کشمکش‌های متعادل، کمدی، نامتقارن، غیرمستقیم، انعکاسی و کمینه. در این بخش همچنین دیالوگ‌های چند اثر هنری به صورت مبسوط و عمیق مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد.
        

28

          کتاب حاضر از رابرت مک کی، کتابی بی نظیر است که نه تنها فیلمنامه‌نویس‌ها بلکه نمایشنامه‌نویس ها و نویسنده‌های داستانهای کوتاه و رمان نیز باید مطالعه کنند. مک کی همانطور که از نام کتاب برمی آید دیالوگ های مختلف از فیلمها و نمایشنامه های مختلف را مورد بررسی قرار می دهد. نکاتی که او در خلق دیالوگ های خوب ذکر می‌کند در کتاب دیگری یافت نمی‌کنید. این اثر به علت اینکه اخیرا نوشته شده این فرصت را به مخاطب می دهد که بیشتر با آثار قرن بیستم مواجه داشته باشد. نویسنده با ورود به جنبه های چالش برانگیز به مبحث ادبیات رجوع می‌کند. مک کی دیالوگ را جزئی اساسی در آثار هنری می داند. در بخش دوم از کتاب که بعد از تعریف دیالوگ است به بررسی نواقصی می‌پردازد که در طراحی دیالوگ رایج است. این بخش از کتاب مهمترین بخش برای مخاطب خاص است. عواملی چون زیاده گویی، عیان گویی، به کارگیری کلیشه ها و تکرارهای ناپسند که در آثار هنری و ادبی هستند. این کتاب مفید را منبعی خوب برای علاقه مندان به فیلم نامه نویسی و داستان نویسی می‌دانم و پیشنهاد میکنم.
        

0