معرفی کتاب در باب منشا گونه ها اثر چارلز داروین مترجم آرش رئیس بهرامی

در باب منشا گونه ها

در باب منشا گونه ها

چارلز داروین و 1 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786226563161
تعداد صفحات
144
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

        در باب منشا گونه ها از طریق انتخاب طبیعی مسئله ای بزرگ را در نظر میگیرد - کثرت بسیار زیاد گونه های مختلف و تلاش میکند با استفاده از طیف وسیعی از شواهد آن مسئله را حل کند. راه حل داروین برای مسئله ای که خود می پرسند - چگونه گونه زایی را تبیین کنیم؟ با تحقیقاتی دقیق همراه است تبیینهای گوناگون را در نظر میگیرد و نتایجش را با استدلالی منسجم موجه می سازد.

این کتاب منشا توالی و انقراض گونه ها را با انتخاب طبیعی» تبیین میکند روندی که در آن موجودات زنده زیاد از حد تولید مثل میکنند و سپس برای منابع و نقا با یکدیگر رقابت می نمایند؛ آنهایی که با محیطی خاص بهتر سازش یافته باشند زنده میمانند تا تولید مثل کنند و بدین وسیله سازشهای مفیدشان را به نسل بعد منتقل می کنند. کتاب فوق العاده تأثیرگذار داروین فهم دانشمندان از منشأ و رشد حیات بر کره ی زمین را تغییر دادرو باعث شد تا نویسنده اش به حق «پدر» نظریه ی تکاملی لقب بگیرد.
      

یادداشت‌ها

          [از آنجا که من ناشر این کتاب هستم این یادداشت ممکن است جهت‌دار باشد]

دو سال پیش با مجموعه‌ی MACAT از انتشارات راتلج آشنا شدم. برای درس انسان‌شناسی دین نگاهی به مجلد کلیفورد گیرتز کردم. جذاب بود، برای خودم ترجمه‌اش کردم. پس از آن با مشورت حسن عرب و پیمان فرگاهی قرار شد که انتشارات زندگی روزانه و بایگانی به صورت مشترک این مجموعه را منتشر کنند.  مجموعه‌ی مکت درباره‌ی آثار تاثیرگذار و درخشان علوم انسانی و علوم اجتماعی است، البته برخی از آثار مانند این اثر داروین در اصل در حوزه‌ی دیگری نوشته شده‌اند اما تاثیر شگرت و جدی‌ای در علوم انسانی داشته‌اند.
این مجموعه و به صورت خاص این مجلد داروین، نگاهی انتقادی به منشاء گونه‌ها دارد. نکته‌ی جالب برای من بیان ساده و در عین حال علمی و همچنین توجه به بافتار و کانتسکت بود. اینکه در چه فضایی داروین رشد کرد و بالید و این اثر را نوشت. 
در ادامه معرفی رسمی مجموعه‌ی مکتب را می‌گذارم.
با احترام.

کتابخانه‌ی مَکَت
کتابخانه‌ی مکت مجموعه‌ای از تحقیقات دانشگاهیِ بی‌نظیر درباره‌ی آثار دوران‌سازِ علوم انسانی و اجتماعی است ــ کتاب‌ها و مقالاتی که تأثیری بسزا و مقبول خاص و عام بر رشته‌های خود داشته‌اند. منظور از خلق این مجموعه آن است که بیش از چکیده‌ای صرف از آنچه در لابه‌لای صفحات کتابی بزرگ آمده ارائه شود؛ این مجموعه تأثیرات، ایده‌ها و دامنه‌ی نفوذ آن کتاب را روشن می‌کند و می‌کاود. هدفمان آن است که منبعی آموزنده عرضه کنیم که به تفکر انتقادی پر و بال ‌دهد و فهمی بهتر و عمیق‌تر از ایده‌های مهم را بپرورد.
هر مجلد به سه بخش تقسیم می‌شود: تأثیرات، ایده‌ها، و دامنه‌ی نفوذ. هر بخش چهار واحد دارد. این واحدها همه‌ی جوانب مهم اثر و واکنش‌ها به آن را بررسی می‌کنند.
این ساختارِ بخش-واحد استفاده از کتاب‌های کتابخانه‌ی مکت را تسهیل می‌کند، اما ویژگی مهم دیگری هم دارد. از آنجا که همه‌ی کتاب‌های این مجموعه در قالبی یکسان نوشته شده‌اند، ممکن (و بلکه مطلوب!) است که کتاب‌های مکت در امتداد خطوط پژوهشیِ یکسانی متقابلاً به یکدیگر ارجاع دهند. این امر به خواننده مجال می‌دهد تا مسیرهای میان‌رشته‌ایِ جذابی را بگشاید.
برای کمک به خواندن متن، فهرستی از واژگان دشوار و افرادی که در متن از آن‌ها نام برده شده در پایان کتاب گنجانده شده است (این موارد [در اولین کاربردشان] برجسته شده‌اند) ــ همچنین فهرستی از آثاری که از آن‌ها نقل قولی شده آمده است.
مکت، در همکاری با دانشگاه کمبریج، به شناسایی عناصر تفکر انتقادی و نیز فهم شیوه‌هایی پرداخته است که با تلفیق شش مهارت متفاوتْ تفکر ثمربخش را میسر می‌کنند. سه مهارت به ما امکان می‌دهند مسئله را بفهمیم؛ سه تای دیگر ابزارهایی برای حل آن به ما می‌دهند. این شش مهارت به همراه هم الگویی خاص از تفکر انتقادی را به دست می‌دهند.
تحلیل ـ فهم اینکه چطور یک استدلال ساخته می‌شود.
ارزیابی ـ بررسی نقاط ضعف و قوت یک استدلال
تفسیر ـ فهم مباحث معنایی

تفکر خلاق ـ رسیدن به ایده‌های تازه و پیوندهای نو
حل مسئله ـ طرح راه‌حل‌های قوی
استدلال ـ ساختن استدلال‌های محکم

برای اطلاعات بیشتر، بنگرید به www.macat.com
        

2