معرفی کتاب تنبیه: آری یا خیر؟ شیوه های اصلاح رفتار کودکان اثر مجید همتی

تنبیه: آری یا خیر؟ شیوه های اصلاح رفتار کودکان

تنبیه: آری یا خیر؟ شیوه های اصلاح رفتار کودکان

5.0

1397/1/1

پیامبر رحمت چه زیبا فرموده اند: «فرزندان گلهایی اند، که از طرف پروردگار عالم به والدین هدیه داده شده اند.»
این گلها به زندگی پدران و مادران زیبایی و طراوت می بخشند و نشاط و شادابی را برای آنان به ارمغان می آورند. اما این گلها برای رشد و بالندگی نیاز به مراقبت و نگهداری دارند و این امر جز در سایه تربیت صحیح محقق نمی شود.
تربیت دو بال دارد، یک بال آن تشویق و بال دیگر آن تنبیه است.
بسیاری از والدین در امر تشویق با مشکل کمتری مواجه هستند؛ اما در تنبیه، دچار سردرگمی و استفاده از شیوه های نادرست هستند.
با توجه به همین نکته، این کتاب بر آن است تا با بررسی منابع اسلامی و روانشناسی، تعریف درستی از تنبیه ارائه داده و آثار سوء تنبیه بدنی را بیان نماید.

با آقای دکتر مجید همتی از طریق برنامه ی پرسمان تربیتی کودک و نوجوان  رادیو معارف آشنا شدم و بعد فهمیدم نویسنده ی این کتاب هم هستند. نویسندگانی که مشاوره میدن یا مشاورانی که نویسنده میشن معمولا کتابهاشون هم خوب از آب درمیاد چون در عمل، کار کردن و شعارهای غیرقابل اجرا در کتابهاشون نمی نویسن.
از عنوان کتاب مشخصه که در مورد تنبیه کردن یا نکردن و چگونه تنبیه کردن صحبت میکنه.
تنبیه رو تعریف کرده و آثار مخربی که تنبیه نابجا و نادرست بر کودکان میذاره رو نام برده و در موردشون صحبت کرده. بعد در مورد نیازهای اساسی کودکان صحبت شده و ذکر این نکته که گاهی رفتارهای نادرست کودکانمان ناشی از عدم توجه ما والدین به نیازهای اساسی اونهاست. نویسنده فصل بعدی رو به تاثیر عوامل محیطی بر روی مشکلات رفتاری کودکان  اختصاص داده، عواملی مثل رفتار متقابل والدین، تنش ها و فشارها، الگوهای موجود در زندگی خانوادگی و ... . در ادامه وارد بخش اصلی کتاب یعنی تنبیه، چگونگی آن، شرایط تنبیه و مراتب تنبیه و جایگزین های تنبیه بدنی شده.
خلاصه اینکه خوندن این کتاب و عمل کردن بهش رو به تمام والدین توصیه می کنم.