معرفی کتاب الویس پریسلی، زندگی در تنهایی اثر ری کانلی مترجم محمد زری باف

الویس پریسلی، زندگی در تنهایی

ری کانلی و 2 نفر دیگر
1.5

1401/1/2

کتاب الویس پریسلی، زندگی در تنهایی، مترجم محمد زری باف.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به الویس پریسلی، زندگی در تنهایی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به الویس پریسلی، زندگی در تنهایی

نرگس🐚

نرگس🐚

1403/6/16

⚠️ یادداشت
          ⚠️ یادداشت زیر درمورد فرم و محتوای کتاب است و برای نوشتن آن، علاقه شخصیم به الویس و آهنگ‌هایش را چند لحظه‌ای کنار گذاشتم⚠️
🎤 تلاش نویسنده برای بررسی و نگارش بی‌طرفانه زندگی یک ستاره محبوب، قابل تقدیر بود. اگر آثاری مثل فیلم پرسیلا۲۰۲۳ را در یک طرف محور و به عنوان یک بازنمایی کاملا منفی از الویس بدونیم، در طرف دیگه محور آثار مستندی مثل مستند چارلی هاج (دوست صمیمی و نوازنده گروه الویس) رو داریم که حتی سال‌ها بعد از مرگ الویس هم قصد محافظت ازش رو داره و کوچکترین بدی از اون نمی‌گه. کتاب در این محور جایی نزدیک به وسط (با کمی گرایش به سمت آثار با بازنمایی منفی) داره.
🎤 اما نویسنده برای رسیدن به این بی‌طرفی کاملا سطحی به بررسی سوژه خودش پرداخته بود. اتفاقات بسیار تاثیرگذار در زندگی شخصی سوژه و تصمیمات او که آثار مهمی در صنعت موسیقی و حتی جو سیاسی مردم داشت، مانند توضیح هر مسئله دیگه‌ای در چند پاراگراف جمع شده بود. ( از نظر من به عنوان یک دانشجوی ارتباطات، اجراهای تلوزیونی سال ۶۸ الویس و آهنگی که با توجه به ترور دکتر کینگ و بابی کندی خونده شد، از مهم‌ترین اتفاقات رسانه‌ای تاریخ بشمار می‌ره چون تاثیر بسیار مهمی در جامعه داشته. اما از نظر نویسنده اینطور نبوده...)
🎤 چاپ بسیار بد بود. اصطلاحات و اسامی انگلیسی زیادی در این متن بود که گاهی درست ترجمه شده بود، گاهی اشتباه ترجمه شده بود و گاهی تایپ و چاپ اشتباهی داشت. فرم چاپ هم پر از ایراد بود. از انتشاراتی مثل منوچهری توقع همچین چاپی رو نداشتم. هرچند کتاب قدیمی باشه.
🎤ترجمه کتاب ضعیف و حتی گاهی تحت‌اللفظی بود.
🎤 در کل سراغ این کتاب رفتم چون دلم می‌خواست به ژانر بیوگرافی یک فرصت دوباره بدهم. تصمیم گرفتم بعد از خوندن تعداد زیادی زندگی‌نامه و بیوگرافی تالیفی، سراغ ترجمه‌ای ها برم. این کتاب رو به علت پرداختنش به خواننده محبوبم انتخاب کردم اما بازهم از این ژانر ناامید شدم 🤧