معرفی کتاب The last wish: introducing the witcher اثر Andrzej Sapkowaski

3.8

ناشر
جنگل
1398/12/7

کتاب The last wish: introducing the witcher، نویسنده Andrzej Sapkowaski.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به The last wish: introducing the witcher

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

خب راستش ب
          خب راستش باید همین ابتدا اعتراف کنم که من چند وقت پیش که معرفی این کتاب به گوشم خورد اصلا راستش جذبش نشدم و علاقه‌ای به خوندن این مجموعه نداشتم .
اما بعد حدودا سه یا چهار ماه بعد نظر چندتا از کاربران بهخوان و صحبتی که آقای مارتین راجب این مجموعه کرد نظر من  رو عوض کرد .
(لازم به ذکر هست که من از اونجایی که گزینه‌ای برای خوندن نداشتم و نسخه‌ی صوتی کتاب رو دیدم هم دلیلی برای خوندن این مجموعه بود).
تقریبا بعد از این که من نصف کتاب رو از انتشارات آذرباد خوندم ،
 به زبان اصلی روی آوردم و از اول کتاب رو شروع به مطالعه کردم
 و مسلما وقفه‌ای در مطالعه‌ام انداخت.

🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️

همین ابتدا لازمه که به چند نکته اشاره کنم ، از جمله نکات مثبت و منفی کتاب که شاملش می‌شه.

●
کتاب «آخرین آرزو»، اولین جلد از مجموعه «ویچر» اثر آندژی ساپکوفسکی، نقدهای متفاوتی دریافت کرده. برخی از خوانندگان از داستان جذاب، شخصیت‌پردازی عمیق و دنیای فانتزی غنی اون تمجید می‌کنند، در حالی که برخی دیگر از ترجمه و سانسور کتاب انتقاد دارند.

نقاط قوت:

• داستان جذاب:

بسیاری از خوانندگان از داستان‌های کوتاه و به هم پیوسته‌ای که در جلد اول «ویچر» روایت می‌شود، لذت برده‌اند. این داستان‌ها با فضایی فانتزی و حماسی، خواننده را درگیر ماجراهای گرالت، شکارچی هیولاها می‌کنند. از جمله داستان‌های عامیانه و کلیشه‌ای که به صورت خلاقانه و نو داخل کتاب دیده می‌شه .

• شخصیت‌پردازی قوی:

شخصیت گرالت به عنوان یک ویچر، با نقاط ضعف و قوتش، مورد توجه بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است(از جمله خودم). همچنین، شخصیت‌های فرعی و روابط بین آن‌ها نیز به خوبی پرداخت شده‌اند.

• دنیای فانتزی غنی:

«ویچر» دنیایی فانتزی با موجودات افسانه‌ای، جادو و سیاست‌های پیچیده دارد که برای علاقه‌مندان به این ژانر جذاب است.

• ترجمه روان:

برخی از خوانندگان، ترجمه آقای عامل محرابی و سینا طاووسی مسرور را روان و بدون مشکل توصیف کرده‌اند.

و در آخر
  •    سبک آندژی سپکووسکی در نگارش کتاب:
سبک سپکووسکی،  یک به شدت جذابی هستش که من رو جذب این کتاب کرد .سبک روون و در عین حال پر از کشمکش که خواننده رو حفظ می‌کنه و من خیلی کم شاهد چنین سبک هایی در ژانر فانتزی بودم .

نقاط ضعف:

• مشکلات ترجمه:

برخی از خوانندگان به مشکلات ترجمه و سانسور شدید کتاب در برخی از نسخه‌ها اشاره کرده‌اند.

• سانسور:

بعضی از نسخه‌ها به دلیل سانسور، از جذابیت و غنای داستان کاسته‌اند.

• قیمت بالا:

برخی از خوانندگان به قیمت بالای کتاب به ویژه در نسخه‌های چاپی اشاره

•اقتباس‌هایی از مجموعه:
من همین ابتدا می‌گم که نه با بازی و نه با سریال ویچر آشنایی داشتم ، اما اکثریت  مخاطبان و طرفداران مجموعه اعتراض به اقتباس‌های بد و نامتناسب سریال و بازی دارند و همین عامل بزرگی برای این که خوانندگان مجموعه کم‌تر بشن .

•     محتوای کتاب :
 با وجود این که رده‌ی سنی این کتاب نوجوانان هست و سانسورهای فراوان داره ، مخاطب متوجه فضای باز جنسی می‌شه.
  محتوای مستهجن و فاحش از تعداد طرفداران این اثر کم می‌کنه و باعث زده شدن خوانندگان از جمله نوجوانان می‌شه و روی روح و روان بعضی مخاطبان اثر زیادی داره.
(واقعا قصد توهین به سلیقه‌ی افراد ندارم ولی این مورد درباره‌ی من هم صدق می‌کنه و تقریبا به همین خاطر بود که من تمام کردن این کتاب رو کش دادم و آنچنان لذت نبردم.)

• در کتاب ویچر اشاره به تعصبات بی منطق و بی توجهی به ایمان و مذاهب مختلف و ... داره .

•  نظر خودم :
سوال این‌جاست که من چرا آنچنان جذب کتاب نشدم ؟ همون‌طور که بالا گفتم یک دلیل اصلی محتوای مستهجن هستش .
و دلیل دیگه این بود که این کتاب داستان ، خب چطور بگم پیوسته‌ای نداشت  و متشکل از داستان‌های کوتاه برای معرفی شخصیت‌ها از جمله شخصیت اصلی یعنی گرالت و آشنا کردن خوانندگان با فضای داستان  و مجموعه‌ بود .

نظرات کلی:

به طور کلی، «آخرین آرزو» به عنوان یک فانتزی حماسی و جذاب، مورد استقبال بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است. با این حال، مشکلات ترجمه و سانسور در برخی از نسخه‌ها، از نقاط ضعف این کتاب به شمار می‌رود. اگر به دنبال یک داستان فانتزی با شخصیت‌پردازی قوی و دنیایی غنی هستید، «ویچر» رو به شما پیشنهاد می‌کنم.