معرفی کتاب اکنونی دیگر: داستان اتوپیایی از اکنون بدیل اثر یانیس واروفاکیس مترجم رسول قنبری

اکنونی دیگر: داستان اتوپیایی از اکنون بدیل

اکنونی دیگر: داستان اتوپیایی از اکنون بدیل

یانیس واروفاکیس و 1 نفر دیگر
4.3

1400/3/8

کتاب اکنونی دیگر: داستان اتوپیایی از اکنون بدیل، مترجم رسول قنبری.

لیست‌های مرتبط به اکنونی دیگر: داستان اتوپیایی از اکنون بدیل

‍ اکنونی د
          ‍ اکنونی دیگر، ممکن یا ناممکن

پیش‌تر نیز به کتاب‌های دیگری از یانیس واروفاکیس پرداخته بودم. واروفاکیس توان بالایی در تشخیص بیماری امروز اقتصاد جهانی دارد و به خوبی واقعیت نظام سرمایه‌داری (یا به بیانی بهتر سرمایه‌سالاری) را به تصویر می‌کشد و حقایق تلخ و غیرقابل باور آن را در برابر چشمان ما قرار می‌دهد.
شاید بدیل‌هایی که او در کتاب‌هایش(از جمله اکنونی دیگر و تکنوفئودالیسم) ارائه می‌دهد دور از دسترس به نظر آیند و چه بسا دارای ایراداتی متعدد نیز باشند اما یک نکته مهم دارند و آن هم تصور امکان حالتی دیگر است. در واقع واروفاکیس به خود جرأت آن را می‌دهد که اکنونی بدیل برای نظام سرمایه‌سالار گرفتار در چنگ نظام بانکی و بازار سهام را متصور شود و وقوع آن را ممکن بداند. چیزی که در اغلب روشنفکران جهان امروز چه در شرق و چه در غرب عالم کمتر دیده می‌شود.
با وجود آن‌که بدیل پیشنهادی واروفاکیس را راهکار برون‌رفت از دشواری‌های آدمی نمی‌دانم و معتقدم مشکل انسان امروز را در سطحی عمیق‌تر از اقتصاد و سیاست و علوم اجتماعی باید جست و کلید شناخت مشکل در شناخت انسان و رابطه‌اش با مبدأ و معاد و نگاهش به زندگی و دنیاست، اما با این وجود روایت واروفاکیس از واقعیت موجود ستودنی است و شهامتش برای تصویر کردن آن دیگری برای جهان امروز قابل تقدیر.