معرفی کتاب اخلاق ساد اثر اسلاوی ژیژک مترجم سامی آل مهدی

اخلاق ساد

اخلاق ساد

اسلاوی ژیژک و 2 نفر دیگر
0.0 1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

1

شابک
9786227240375
تعداد صفحات
128
تاریخ انتشار
1399/7/16

توضیحات

        از همه ی زوج های تاریخ تفکر مدرن (فروید و لکان، مارکس و لنین...)،  شاید کانت و ساد مسئله ساز ترین اند: گزاره ی «کانت ساد است» «حکم معدولِ» اخلاق مدرن است که علامت تساوی را بین دو ضدّ رادیکال قرار می دهد، به عبارت دیگر این ادعا که رفتار بی غرضِ والایِ اخلاقی به نوعی با افراطِ افسارگسیخته ی خشونتِ لذت بخش یکی است یا با آن هم پوشانی دارد. پای خیلی چیزها  ـ  احتمالاً همه چیز – وسط است: آیا ارتباطی بین اخلاق فرمالیستی یا صوری گرایانه ی کانتی و ماشین بی رحمِ کشتار آشویتس وجود دارد؟ آیا اردوگاه های کار اجباری و کشتار و نسل کشی، به عنوان مشغله ای بی طرفانه، نتیجه ی ذاتیِ اصرار روشنگری بر خودآیینی عقل است؟ آیا حداقل خط سیری موثق از ساد تا شکنجه های فاشیسم، همان طور که در فیلم پازولینی از سالو، که به روزهای سیاهِ جمهوریِ سالو یِ موسولینی انتقال زمانی و مکانی داده و تلویحاً به آن اشاره شده، وجود دارد؟
      

یادداشت‌ها

          مارکی دو ساد یکی از عجیب ترین شخصیت های عصر روشنگری شناخته میشه . احتمالا اگر در محفلی قرار بگیرید که با فلسفه سر و کار دارن ، متوجه بشید که نام ساد با چه صفت های متناقضی بیان میشه . عده ای این فرد رو با صفت جانی ، دیوانه و مجنون خطاب قرار میدن و عده‌ای هم با صفت فیلسوف و متفکر و منتقد . 
اما چرا این اتفاق افتاده ؟ شاید اگر بخوام در چند جمله مختصر این چرایی رو توضیح بدم باید بگم که ، ساد کسی بود که تفکر خودش رو زندگی می‌کرد و دقیقا این مسئله عامل حقیر بودن دیگر فلاسفه در نگاهش بود ! ای فلاسفه مزور ، چرا چیزی که میگید رو زندگی نمی‌کنید؟ شاید چون امکان پذیر نیست ! یا شاید هم برای آنکه پشت این نقاب های زیبای آزادی و عقلانیت و تمدن ، چهره ترسناکی پنهان شده و نمیخواید مشخص بشه ! 
ساد بیش از ۳۰ سال از عمرش رو در زندان به سر برد ، بارها آثارش به آتش کشیده شد و تلاش های بسیاری صورت گرفت تا نام او در دل تاریخ گم بشه . اما ساد به واسطه به نقد کشیدن ارزش‌های عصر روشنگری و زندگی کردن اون ارزش ‌ها تا امروز به عنوان یکی از مهم ترین منتقدان و شخصیت های ادبی شناخته میشه .  
        

0