معرفی کتاب مالوی اثر ساموئل بکت مترجم سهیل سمی

مالوی

مالوی

ساموئل بکت و 1 نفر دیگر
4.3
16 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

28

خواهم خواند

20

شابک
9789643808891
تعداد صفحات
256
تاریخ انتشار
1399/5/13

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        
پس از جنگ جهانی دوم، بکت هم مثل دیگران به پاریس برگشت تا پساز فعالیت های در جنگ و مدتی که در جنوب فرانسه پنهان شده بود، زندگی عادی اش را از سر بگیرد. رمان وات را ناشران حیرت زده نمی پذیرند، و زندگی در این مدت برای بکت دشوار می شود. پس از مدتی که در نشریه ها مطالب کوتاه می نویسد و ترجمه می کند، در  یکم ماه مه سال 1947 نوشتن مالوی را آغاز می کند و تا یکم نوامبر همان سال به پایان می رساند.بکت در گفتگو با چارلز جولیئت در این باره گفته است: «وقتی اولین جمله مالوی را نوشتم، اصلا نمی دانستم به کدام سو باید حرکت کنم. و وقتی بخش اول کار تمام شد، اصلا نمی دانستم چطور ادامه بدهم. جمله ها یکباره از ذهنم می تراویدند. بدون تغییر برنامه ریزی نکرده بودم، یا به آن فکر نکرده بودم». 

      

لیست‌های مرتبط به مالوی

حسین

حسین

1403/9/6

مالویمالون می میردنام ناپذیر

سه گانه بکت:هدف؟گشتم نبود نگرد نیست

3 کتاب

📚 **سه‌گانه ساموئل بکت: مالوی، مالون می‌میرد، نام‌ناپذیر** 📚 ✨ **مالوی (Molloy):** کتاب اول از سه‌گانه مشهور بکت، داستان جستجوی مردی به نام مالوی برای مادرش است. این رمان با زبانی منحصر به فرد و فلسفی، به کاوش درونیات انسان و مفهوم وجود می‌پردازد. مالوی، با نگاهی سرد و طنزی تلخ، واقعیت‌های تلخ زندگی را به چالش می‌کشد. ✨ **مالون می‌میرد (Malone Dies):** دومین کتاب این مجموعه، روایت‌گر روزهای پایانی زندگی مردی به نام مالون است که در بستر بیماری قرار دارد. مالون با نگاه بی‌رحمانه و تیزبینانه خود به گذشته‌اش می‌نگرد و در دنیای ذهنی خود غرق می‌شود. این رمان به زیبایی توانسته است انزوای انسان و تلاش بی‌پایان برای فهم معنای زندگی را به تصویر بکشد. ✨ **نام‌ناپذیر (The Unnamable):** کتاب سوم و پایانی این سه‌گانه، داستان فردی است که حتی نامی ندارد. او در حالتی بین زندگی و مرگ، به روایت تجربیات و افکار خود می‌پردازد. *نام‌ناپذیر* با نثری پیچیده و تجربی، مرزهای زبان و روایت را به چالش می‌کشد و به پرسش‌های بنیادی درباره هویت و وجود پاسخ می‌دهد. 🌟 **چرا باید این سه‌گانه را بخوانید؟** ساموئل بکت با این سه‌گانه شاهکاری خلق کرده که به عمیق‌ترین لایه‌های روان انسان نفوذ می‌کنه. این کتاب‌ها با نگاهی فلسفی و هستی‌شناسانه، شما رو به تأمل در معنای زندگی و وجود دعوت می‌کنن. 📖 **اگر به ادبیات فلسفی و روان‌شناسانه علاقه‌مندید، این سه‌گانه را از دست ندید

2

جز از کلبوف کورهمنوایی شبانه ارکستر چوبها

رمان هایی با تکنیک جریان سیال ذهن.

20 کتاب

تکنیک پیچیده جریان سیال ذهن یا Stream of consciousness شاید برای افرادی که تازه شروع به کتابخوانی کرده اند، ناآشنا و غیر قابل فهم باشد. خلاصه بگویم؛ در این کتاب ها خیلی به دنبال معنا نباشید! به نظرم افرادی که تازه با کتاب و کتابخوانی آشنا شده اند، برای شروع سمت این کتاب ها نروند. چون این تکنیک عموما شامل پراکنده گویی های هذیان گونه است و عموما این کتاب ها سخت خوان و گاها حوصله سر بر می شوند. در این تکنیک زمان، مقوله ای کاملا ذهنی، نسبی و غیر خطی است. بعضی از این کتاب ها آنقدر در همه جا پیشنهاد می شود که ناخودآگاه مخاطب تازه کار هم آن را انتخاب می کند. امکان تمام نکردن و نیمه کاره رها کردن این دسته کتاب ها هست. پس برای شروع پیشنهاد می کنم از این لیست انتخاب نکنید. اینجا لیستی از کتاب هایی که با این تکنیک نوشته شده اند میگذارم. خودم بعضی را خوانده ام و بعضی را نه. پی نوشت: بعضا گفته شده که بوف کور یا جزء از کل جریان سیال نیست. به هرحال نوشته ها به گونه ای هستند که به نظر می رسد نویسنده با استفاده از تکنیک جریان سیال ذهن سعی می کند وقایع و صحنه های روایت را همانطور که در ذهن شخصیت های داستان جریان می یابند، بازگو کند.

98

یادداشت‌ها

0

        مالوی، کتابی کمتر از ۳۰۰ صفحه بود که خوندنش برای من حدود یک ماه طول کشید.
کتابی که از خوندنش لذت بردم و تجربه متفاوتی رو برای من رقم زد. خوانش این کتاب، تفکر و صبر زیادی رو می‌طلبه و سخت‌خوانه.
اول نظر بدون سوگیری خودم رو میگم که این کتاب واقعا در سبک خودش شاهکار به حساب میاد و از دو بخش تشکیل شده، در بخش اول کتاب حدود ۱۳۰ صفحه به روایت داستان مالوی پرداخته میشه که بسیار سخت‌خوانه و ترجیحا باید پیوسته خوانده بشه.
بخش دوم کتاب، داستان موران، کسی که مسئولیت پیدا کردن مالوی رو به عهده می‌گیره، نثر روان‌تری داره و اتفاقاتش باعث میشه بخش اول معنای بیشتری پیدا کنه.
بدون درک نمادهای کتاب، با داستان نسبتا ساده‌ای رو به رو می‌شید ولی بکت بهترین نوع نمادپردازی رو در نوشتن این کتاب به کار برده و پوچ‌گرایی خودش رو با نمادهای مذهبی ترکیب کرده.
برداشت بنده در نهایت این بود که مالوی، همان موران بخش دوم بود که در نهایت اتفاقات، هویت خودش رو فراموش میکنه و در اثر  زوال جسم و عقلش، به حال و روز مالویِ بخش اول می‌افته.
در نهایت، با همه احترامی که به این کتاب و داستان قائل هستم، کمی از سلیقه شخصی بنده دور بود و نیمه اول کتاب رو به سختی و با زحمت تمام کردم که به خاطر همین، امتیاز کامل ندادم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

9