معرفی کتاب مردی سوخته در زمستان اثر پیت زکریا مترجم مهدی قاسمی شاندیز

پیت زکریا و 1 نفر دیگر
2.5

1403/1/1

روزنامه‌نگاری جنایی که به انتها رسیده و قاتلی زنجیره‌ای که با او بازی می‌کند؛ وجه اشتراک آن دو می‌تواند هر خواننده‌ای را بر جای خود میخکوب کند.
روکر لیندستروم که هم‌چنان در سوگ فرزند خردسالش به سر می‌برد، شوم‌ترین نقطۀ جهان را برای فرار از همه‌چیز و همه‌کس انتخاب می‌کند؛ کلبه‌ای ویرانه در دیِر لِیک که پدر مرحومش، یکی از بدنام‌ترین قاتلان زنجیره‌ای ایالت مینه‌سوتا، برایش به یادگار گذاشته است. اگر در و دیوارهای این مسلخ‌کده زبان داشتند، نعره‌هایشان گوش همه را کر می‌کرد.
کارآگاه تس هارلو نیز با مشکلی دست‌وپنجه نرم می‌کند که گره آن تنها به دست روکر باز می‌شود؛ یافتن راهی برای ورود به درون ذهن یک آدم‌کش. قاتل مقلدی که جا پای پدر روکر گذاشته و در کمین طعمه‌های جدید است. تس گمان می‌کند که پاسخ سیل ناگهانی قتل‌های اخیر می‌تواند نزد روکر باشد؛ نه‌تنها به‌دلیل سابقۀ درخشان پدرش، بلکه به این علت که روکر با فعالیت‌‌های تحقیقی خود توانسته بود قاتل پسرش را روانۀ زندان کند.
پس از آن‌که روکر از سر اکراه همکاری به‌عنوان مشاور با تس را می‌پذیرد، متوجه حقایقی تاریک در رابطه با قتل‌های دسته‌جمعی می‌شود. این‌که تمامی قربانی‌ها، که تاکنون تعدادشان به ۵ نفر رسیده است، هدیه‌ای طعنه‌آمیز از سوی قاتل برای روکر هستند. روکر نه تنها مجبور به شرکت در بازی‌های بیمارگون یک آدم‌کش می‌شود، بلکه قرار است در این سرمای بی‌رحمانۀ مینه‌سوتا با گذشته‌ای که همواره از آن فراری بوده است روبه‌رو ‌شود.
شاید همکاری با کارآگاه تس هارلو آخرین شانس رستگاری را برای روکر به همراه داشته باشد، اما لازمۀ رسیدن به آن پرده‌برداشتن از اسرار پدر و قدم‌گذاشتن در مسیر تاریک پیش رویش است.

علی

علی

1403/12/18

داستان کتاب با روایت یک قتل شروع میشه. قتلی که توضیحاتش رو از زبون قاتل می‌شنویم و متوجه میشیم که با یک قاتل سریالی سر و کار داریم.
حقیقتا مقدمه‌ی کتاب بسیار بسیار جذاب و لعنتیه و آدم دوست داره که از ادامه‌ی داستان با خبر بشه.

قاتل داستان فردیه که به پدر شخصیت اصلی یعنی روکر، خیلی احترام می‌ذاره. به طور کلی قاتلین مقلد، افرادی هستن که تلاش دارن تا قتل های قدیمیِ قاتلین سریالی معروف گذشته رو، به شیوه‌ی خودشون بازسازی کنن.

روکر به عنوان یک خبرنگار، و به عنوان کسی که به تازگی به دلیل قتل پسرش، زندگی مشترک و کارش رو از دست داده، تا خرخره درگیر الکل و مشروبه و علاوه بر همه‌ی اینها، حالا پلیس هم به خاطر قتل های جدید، بهش مشکوکه.
گذشته‌ی روکر نمی‌ذاره حتی بتونه اندکی به آینده فکر کنه و در ادامه هم این مسئله به یکی از ایرادات کتاب تبدیل میشه.

اما کاراکتر های این کتاب به روکر ختم نمیشه؛ سربازرس تحقیقات که یک زن قویه(که از قضا اون هم گذشته‌ی اذیت کننده ای داره)، یه تیم پر مهره از اعضای پلیس، تعدادی شاهد و چند قاتلِ روانی، سایر شخصیت های این کتاب هستن.

اگه زیاد جنایی نخوندید، احتمالش هست که براتون جالب باشه. اون بنده خدایی که با هم همخوانی می‌کردیم که از کتاب کلی تعریف می‌کنه. ولی من چون جنایی زیاد خوندم، این یکی چندان نظرم رو جلب نکرد.

راستش به چند دلیل با این کتاب خیلی حال نکردم. اول اینکه به اندازه‌ی مقدمه، خفن نبود و در ادامه با کله خورد زمین.
مورد بعدی قابل حدس بودن اتفاقات کتابه، یعنی بدترین حالتی که ممکنه برای کتاب های جنایی و معمای پیش بیاد. به شخصه موقع خوندنش حتی رومنس آبکی دو تا از کاراکتر ها رو هم حدس زدم و درست از آب در اومد.
 مسئله‌ی سوم نوع پایان کتابه که کامل بسته نمیشه و یکسری از جریانات گذشته روکر و خانواده‌ی سابقش بیان نشد و موند واسه کتابهای بعدی، که احتمالا نخواهم خوند.

نشر کتابسرای تندیس
جلد اول مجموعه‌ی روکر لیندستروم