تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب

تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب

تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب

جان موریس کلی و 1 نفر دیگر
3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

2

ناشر
طرح نو
شابک
9644890191
تعداد صفحات
676
تاریخ انتشار
1383/4/16

توضیحات

        نویسنده در این کتاب به زبانی ساده پایه های نظام حقوقی غرب را طی ده دوره تاریخی موثر در شکل گیری این نظام بررسی می نماید و مفاهیم، رویه های حقوقی و تحول تاریخی آن را بیان می کند. تقسیم بندی این دوران بدین قرار است: "یونانی ها"، "رومیان"، "اوایل قرون وسطی (تا 1100 میلادی)"، "اوج قرون وسطی (1100 - 1350 میلادی)"، "رنسانس و دوران اصلاح (1350 - 1600)"، "سده هفدهم"، "سده هجدهم"، "سده نوزدهم" و "نیمه نخست سده بیستم". در مقدمه کتاب آمده است: ".... در این کتاب می توانیم نشانه های تلاش دایم نویسندگان حقوقی را برای یافتن چارچوب در توضیح نقش حقوق در زندگی و فعالیت های انسانی ببنیم؛ حال چه در بحث تئوری حقوق طبیعی، چه از بحث هنجارهای بنیادین کلسن و چه هر مطلب دیگری. همچنین می توانیم درگیری دایمی ذهن غربی را با مسائل هنوز حل نشده، مشاهده کنیم، دلیل موجه برای مجازات جرم چیست؟ آیا حقوق باید با مسائل اخلاقی شخصی هم سر و کار داشته باشد؟ آیا می توان ثابت کرد که حقوق با مسائل اخلاقی شخصی هم سر و کار داشته باشد؟.... برای روشن ساختن این موضوعات نویسنده تنها به اطلاعات خود از معرفت حقوقی در طی قرون اتکا نکرده بلکه از آشنایی.... خود با نوشته های دنیای کلاسیک و زمان های بعدی نیز بهره جسته است...".
      

لیست‌های مرتبط به تاریخ مختصر تئوری حقوقی در غرب

یادداشت‌ها

ذرني

1402/2/24

          کتاب حاوی۱۰ فصل است که بر سر آن دو پیشگفتار از ویراست‌ها و دیباچه و مقدمه‌ای آمده و به نمایه‌ای از اعلام و مباحث شاخص سر آمده است. ترتیب فصل‌ها تاریخی است و از یونان و روم باستان آغازیده، به نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم پایان می‌یابد (میان هومر و گورباچف). ممکن است عناوینی که در هر فصل بررسی شده یکسان نباشند و خواننده گمان کند که هیچ ارتباطی میان مسائل مطرح شده در اعصار مختلف وجود ندارد؛ اما پس از اندکی، متوجه خواهید شد که این گونه نیست و بسیاری از آن‌ها به فرزندخواندگی همان عصر در جامه‌ای نو در می‌آیند.

این کتاب می‌تواند برای کسی مناسب باشد که قبلا با موضوعات کلان حقوق و فلسفه‌اش درگیر بوده و به آن‌ها اندیشیده، هرچند به نتیجه نرسیده، و می‌خواهد در یک خط زمان تاریخی مرتب‌شان کند تا بعدا بیشتر به دغدغه‌های خود بپردازد. البته برای این کار، نمی‌تواند در همین وا بماند، چه بنای نویسنده نه یک بررسی کامل و منتقدانه بلکه مروری کوتاه بوده و مترجم گهگاه در رسانیدن محتوا به منتهای مطلوب دست نیافته است.

آنچه مقدمات را چشم‌نواز کرده، یکی تبیین اهمیت کتاب در اداره‌ی جامعه است که در پیشگفتارها -هر دو از مترجم- آمده؛ و یکی معرفی نویسنده و هدف او از نوشتن این کتاب است که به قلم رونان کین (هم‌دانشکده‌ای و دوست مؤلف) در دیباچه آمده و با ستایش از زندگانی او همراه شده. وانگهی پس از درآمدی به قلم خود نویسنده، درباره‌ی انگیزه و مزیت تألیف حاضر و آثار دیگری که در همین زمینه پیشتر وجود داشته، و تکمله‌ای حاکی از مراحل آماده سازی نهایی برای انتشار از تونی اونروئه، وارد فصل‌های اصلی کتاب می‌شود:

۱. یونانی‌ها
۲. رومیان
۳. اوایل قرون وسطا (تا ۱۱۰۰ میلادی)
۴. اوج قرون وسطا (۱۱۰۰ تا ۱۳۵۰)
۵. رنسانس و دوران اصلاح (۱۳۵۰ تا ۱۶۰۰)
۶. سده‌ی هفدهم
۷. سده‌ی هجدهم
۸. سده‌ی نوزدهم
۹. نیمه‌ی نخست سده‌ی بیستم
۱۰. نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم
        

2