معرفی کتاب افلاطون اثر کارل یاسپرس مترجم محمدحسن لطفی

افلاطون

افلاطون

کارل یاسپرس و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

ناشر
شابک
9786987346621
تعداد صفحات
188
تاریخ انتشار
1356/10/12

توضیحات

        کتاب بسیار مهم و خواندنی در مورد دوره ها و محاورات افلاطون است.و قایل است که افلاطون در طول حیاتش در بطن دیالکتیک پیش رفته است و به آن اندازه که اجازه می داد بهرهمند از حقیقت شده است...تحقیقات ادبی و فلسفی پردامنه ای که دربارۀ افلاطون صورت گرفته است در واقعیات ظاهری به نتیجه‌ای همانند رسیده، ولی در مسائل اساسی که پایۀ ضروری فهمیدن فلسفۀ افلاطون است چنان نتیجه‌ای بدست نیامده است. علت این دشواری را در طبیعت خود موضوع باید جست، یعنی در خود فلسفه: افلاطون بنیان‌گذار آن چیزی است که برای نخستین‌بار از زمان او فلسفه بمعنی راستین کلمه نامیده شد. فهمیدن فلسفۀ افلاطون آن نیست که او را با مفهومی بسنجیم که، از پیش، از فلسفه در ذهن داریم. بلکه این است که آنچه را پس از او پیدا شده است، و همچنین خودمان را، با محک او بیازمائیم و ببینیم آیا پای به جاپای او می‌نهیم یا یکسره کاری دیگر می‌کنیم. (از متن کتاب)
      

یادداشت‌ها

          January 20, 2018 – page 133  
 70.74% "در سراسر نظریه کیهان شناسی افلاطون دو نکته اساسی هست:
یکی اینکه جهان ازلی و ابدی نیست بلکه آفریده صانع است
دیگر آنکه جهان مخلوق علت نابینا و بی خرد نیست بلکه ناشی از علتی خردمند و دانا است"
January 15, 2018 – page 115  
 61.17% "روش تحقیق مبتنی بر مفروضات بیراهه ای بیش نیست. اگر آدمی بخواهد در خود هستی بنگرد بیم آن است که نیروی بینایی را از دست بدهد. چنانکه چشم اگر به خورشید بنگرد نابینا می شود. پس چاره ندارد جز آنکه به مفهوم ها پناه ببرد و درباره ی ذات و ماهیت اشیا به یاری آنها تحقیق کنند"
January 12, 2018 – page 96  
 51.06% "آنجا که اندیشه ایده (مُثُل) به صورت نظریه ثابتی در می‌آید و در نتیجه سبب بروز مسائل لاینحلی می گردد افلاطون خود به انتقاد می پردازد و مثلا می پرسد:
آیا فقط چیزهای خوب دارای ایده اند یا چیز های بعد نیز ایده ای دارند؟
ارتباط ایده ها با یکدیگر چگونه است؟
ایده ها چگونه هم هستند و هم نیستند؟"
January 10, 2018 – page 75  
 39.89% "افلاطون فرق خطابه های دراز را با گفت و گویی که با جمله های کوتاه صورت می‌گیرد و خطابه های سیاسی را با گفتگوهای واقعی مطرح می‌کنند: عیب خطابه‌های دراز این است که شنونده سخنانی را که گفته شد از یاد می‌برد و سخنگو از پاسخ سوالی که مطرح است شانه خالی می‌کنند"
January 6, 2018 – page 59  
 31.38% "گوته: افلاطون در روش خود همهء موضوعات تفکر را از میان برمیدارد."
January 5, 2018 – page 46  
 24.47% "فضیلت را از چه کسی میتوان آموخت؟ آموزگار هنر سیاست کیست؟ به عبارت دیگر در مهمترین امور کدام کس استاد و صاحب‌نظر است؟ بسیاری از فضایل بی‌گمان آموختنی هستند ولی اینکه مردان بزرگ که در فضیلت کشورداری سرآمد اقران بوده اند نتوانستند فضیلت خود را به فرزندان خویش بیاموزند و اینکه شهروندان خردمند نمی‌توانند فضیلت خود را به دیگران منتقل سازند دلیلی ست بر اینکه آموختن آموختن مهمترین فضایل امکان پذیر نیست"
January 5, 2018 – page 46  
 24.47% "سوفیست ها ادعا می‌کنند که می‌توانند فضیلت را به دیگران بیاموزند خاصه فضیلت سیاسی را. می‌خواهند یاد بدهند که آدمی چگونه می تواند موفق شود و قدرت را به دست آورد ولی سقراط به عکس آنان می گویند برای انجام هر کار خواهد کشاورزی باشد یا ناخودای کفشگری یا درودگری کسانی را انتخاب می‌کنیم که در آن کار صاحبنظران و اگر کسی بخواهد فنی را بیاموزد مرا به نزد استادان آن فنی می‌فرستیم � تربیت کیست فضیلت را از کی میتوان آموخت آموزگار"
        

3