آواز کتاب ها 🎶📚
10 کتاب
مدت ها بود که فقط کتاب را با چشم میخواندم و با دل حس می کردم؛لمس ورق های کتاب و بوییدن عطر کتاب برایم لذت بخش بود و ترجیح میدادم فقط کتاب هایی بخوانم که بتوانم وجودشان را حس کنم و بر جلدهای زیبای شان دست بکشم اما روزی با برنامه ایران صدا آشنا شدم و تصمیم گرفتم سری به بخش کتاب گویا بزنم...
من با کتاب صوتی غریبه بودم فکر می کردم خواندن جای شنیدن را نمیگیرد اما با گوش دادن به اولین کتاب صوتی یعنی «پنج قدم فاصله» کتابی که روایتی دلنشین و جذاب داشت، شیفته «آواز کتاب ها» شدم.
وقتی به کتاب صوتی گوش می دادم گویی از این دنیا به جهان کتاب ها سفر میکردم و در احساسات و افکار شخصیت های کتاب غرق میشدم، این حس را هنگام مطالعه کتاب هم تجربه می کردم اما جنس این نوع تجربه فرق داشت؛ این بار صدای شخصیت ها را میشنیدم و میتوانستم آنها را بهتر در ذهنم خلق کنم، این بار موسیقی هایی بی کلام متناسب با فضای هر داستان بر جانم می نشست و باعث جذابیت بیشتر کتاب میشد...
دوستان برای گوش دادن به کتاب های صوتی حواستون به چند مورد باشه:
اول اینکه قبل از انتخاب هر کتابی ابتدا نسخه معرفی کتاب را گوش بدهید تا ببینید میتوانید با صدای راوی ارتباط برقرار کنید یا نه؛ چون به نظر من مهم ترین موضوع برای لذت بردن از یک کتاب صوتی صدا و لحن خوانش راوی ست.
دوم اینکه سعی کنید کتابی رو انتخاب کنید که با روحیات و علایق تون سازگار باشه تا وسط داستان از گوش دادن پشیمون نشید
و سوم اینکه مطمئن بشید که از جای مطمئنی کتاب صوتی گوش میدید، چون بعضی جاها گویا پایان بعضی داستان ها رو عوض می کنن و یا جزئیات داستان رو گاها حذف می کنن، پیش اومده اسم کتاب هم عوض کرده باشن ولی با محتوای همون کتاب ارائه داده باشن، این بستگی به خودتون داره که از کجا به کتاب های صوتی گوش بدید.
اگر بخوام چند تا از فواید کتاب های صوتی رو از دیدگاه خودم بگم:
1. باعث خسته شدن چشم های قشنگتون نمیشه
۲. هر جایی که باشید میتونید با هندزفری یا ایرپاد به کتاب گوش بدید
۳. اگر راوی داستان ماهر و هنرمند باشه و بتونه احساسات و عواطف شخصیت ها رو در کلامش نمایان کنه از گوش دادن به اون کتاب خیلی لذت میبرید
۴. الان که متاسفانه کتاب های چاپی خیلی گرون شده گوش دادن به کتاب های صوتی به صرفه تر هست
دوستان خوب بهخوانی در پایان میخوام بگم من هنوز هم باور دارم که هر نوع کتابی چه چاپی، چه صوتی و چه الکترونیکی مزایا و معایب خود را دارند اما همین که کتاب ها من را به دنیای خودشان میبرند و میتوانم برای ساعاتی فارغ از این دنیای پر هیاهو شوم برایم بس است.