یادداشت محمدعلی عبدالعلی زاده

از  کتاب
        شما چطور کتاب می‌خوانید؟
پرسیدن این سوال ممکن است بعضی‌ها را بخنداند. احتمالا با خودتان می‌گویید همان طور که راه میرویم و غذا میخوریم، همانطور هم کتاب میخوانیم.
‌
اما این کتاب، قرار است چیزهای دیگری به ما بگوید. کتابخوانی و روبه‌رو شدن با کتاب، فعالیتی است که هر چه بیشتر با بالا و پایینش آشنا شویم، سفر بهتری را در مطالعه و خواندن تجربه می‌کنیم.
‌
کتاب هم تلاش می‌کند کمی از همین قواعد برایمان صحبت کند. با وجود اینکه این کتاب، بیشتر به کتاب‌های غیر داستانی می‌پردازد، اما بسیاری از بخش‌ها (مانند پرورش عادت کتابخوانی) می‌تواند جامعیت بیشتری داشته باشد.
بنظرم این کتاب مناسب سه دسته از آدم‌هاست:
اول آن‌هایی که این سوال جدی در ذهنشان وجود دارد که چطور می‌توانند از کتاب خواندن، توشه‌ی بیشتری بدست بیاورند.
دوم آن‌هایی که عاشق کتاب‌اند و کتاب‌هایی در مورد کتاب، ذوق زده‌شان می‌کند.
سوم کسانی که نویسنده‌ی کتاب، یعنی محمدرضا شعبانعلی را میشناسند و می‌دانند که خواندن از او، حتی اگر سوال واضحی در ذهن نداشته باشند، می‌تواند مدل ذهنی کامل‌تری برایشان بسازد.
‌
پی‌‌نوشت: در‌ متمم، نوشته‌‌ای وجود دارد در مورد تقدیم کتاب‌ها که در آن چند نمونه تقدیم به دور از کلیشه را نیز آورده است. تقدیم کتاب «از کتاب» هم در نوع خودش جالب توجه و خواندنی است. از دستش ندهید.