یادداشت محسن مدنی
1400/8/29
پشت جلد کتاب: قلندر و قلعه، داستان زندگی شیخ اشراق، شهابالدین یحییبنحبش سهروردی از حکما و عرفای بزرگ قرن ششم هجری ایران است. او در سال ۵۸۷ هجری در سن ۳۶ یا ۳۷ سالگی به فتوای علما در حلب کشته شد. اگرچه بسیاری از دیدگاههای فلسفی او به زبان ساده در این داستان آمده است اما اساس این نوشته راه و رسم سلوکی اوست که میراث حکما، عرفا و به ویژه فرزانگان ایران باستان است. معرفی کتاب: شیخ اشراق…عارف، عاشق. داستانی بسیار زیبا، دلنشین، عاشقانه و عارفانه بر اساس زندگی این شیخ بزرگوار. با لحظهلحظه این کتاب زندگی کردم. خندیدم و گریستم. گاهی شوریدم و گاهی آرام شدم. چه گمنامند چنین انسانهایی در زمین و چه شهرهاند در آسمان. برای من که مدتی بود از بعضی اسلامنماها و عارفنماها رنجیده خاطر بودم، کتاب قلندر و قلعه حکم شفا را داشت! حکم امید و نور. عشق از کلمهبهکلمه این کتاب جاریست. محال است شیفته شیخ اشراق نشوی. گاهی در میانه کتاب، تردید میکردم که آیا شیخ سهروردی وجود خارجی داشته یا افسانه است! این سطح از عشق را زندگی کردن برای انسان امروزی گاهی غریب مینماید. قدرت و زیبایی قلم جناب یثربی این عشق را بیشتر مینمایاند.