یادداشت زینب قمری
1402/12/17
4.0
رمان فوق العاده زیبایی بود. هرچقدر از زیباییش بگم، کم گفتم! در این اثر، میشه گفت شخصیت پردازی حرف اول رو میزد. و چقدر جین آستین در این کار چیره دسته! آنچنان شخصیت ها خوب پرداخته شده بودن که کاملا میشد درکشون کرد و باهاشون ارتباط گرفت. توصیف شخصیت ها با کلمات کوتاه و درستی مثل مغرور، محجوب، خوشصحبت و... صورت گرفته بود که هم کاملا مقصود رو میرسوند و هم از توضیحات اضافی جلوگیری میکرد. حتی توصیف حالات شخصیت ها در موقعیتهای مختلف هم به همین صورت بود. صحنه پردازی ها کاملا قابل تصور بود که علاوه بر قدرت قلم نویسنده، ترجمهی فوقالعادهی عبیدی اشتیانی هم مزید بر علت بود. توصیف مکان، وسایل و... شمارو کاملا به قرن نوزدهم میبره! سیر داستان از دامنه شروع میشه و در فصل های بعد شما رو به قله میرسونه و در نهایت انگار با چتر از قله پایین میپرید چون به سرعت همون اتفاق هایی میافته که براتون جالبه! خوندن این کتاب یک تیر و چند نشونه! علاوه بر لذتی که خواهید برد؛ با آداب و رسوم قدیم کشورهای اروپایی(داستان در انگلیس اتفاق میافته) آشنا میشید، و با توجه به شخصیتتون چیزهای زیادی یاد میگیرید. بهطور کلی آسین سعی داره در این داستان شمارو از پیشداوری، غرور بیدلیل و پایبندی افراطی به رسومات اشتباه، باز داره. خوندن داستان رو به همه، علی الخصوص دوست داران آثار درام یا کلاسیک(یا مثل این کتاب، ترکیبش)، و کسانی که به نویسنده شدن فکر میکنند توصیه میکنم(چون چیزهای زیادی برای یاد گرفتن شما در اون هست).