بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت Elahe

Elahe

1400/08/25

                داستان این کتاب در شهر شیراز و در زمان حمله متفقین در جنگ جهانی دوم، اتفاق می¬افتد. سووشون را می-توان رمانی اجتماعی با بیان وقایع سیاسی بصورت داستان¬گونه در نظر داشت. زری، نمونه همسر و مادر ایرانی، شخصیت اول داستان است که تلاش می¬کند با وجود تمام سختی¬ها، زندگی را برای خانواده خود آسان¬تر سازد. داستان به خوبی نشان می¬دهد که این امر، هر قدر هم که برایش تلاش شود، توسط یک نفر تحقق پذیر نخواهد بود. جایی که یوسف، همسر زری و پدر خانواده، نمی¬تواند دست از مبارزه¬طلبی¬ها و آرمان¬های خود بردارد و حتی یک تنه به مصاف با دشمن می¬رود و از خواسته¬های خود کوتاه نمی¬آید، نمی¬توان یک تنه بار تمام مسئولیت¬ها و اتفاقات را بر دوش کشید. تعریف ماجرای آشنایی زری و یوسف نیز از جمله زیباترین و شاعرانه-ترین بخش¬های این رمان است که در عین سادگی، احساسات انسان را بیدار می¬سازد. از ویژگی¬های بارز سووشون این است که تک تک شخصیت¬های این رمان ما را به یاد افرادی می¬اندازند که احتمالا از ما دور هم نباشند. درواقع سووشون، رمان زندگی ایرانی است. از زری گرفته تا یوسف و برادر او، عموی بچه¬ها، و حتی همسایه¬ها و دوستان نیز شخصیت¬هایی آشنا محسوب می¬شوند. 
برادر یوسف که برخلاف او، با در نظر گرفتن منافعش پیش می¬رود؛ گاه باج می¬گیرد و گاه باج می¬دهد. ارتباطات خوبی دارد و حتی گاهی می¬خواهد به یوسف کمک کند، اما یوسف خواهان این چیزها نیست. توصیف خانم دانشور از مهمانی¬ها و حتی سربازان متفقین جالب توجه و خواندنی است. بچه¬ها در این کتاب نقش مهمی دارند و رمان گاه به دنیای آن¬ها هم وارد می¬شود.  زری در این رمان، از ترس شروع می¬کند و به شجاعت می¬رسد و این همه در راه زندگی به او تحمیل می¬شود-و نه اینکه خود خواسته باشد. 
از جمله زیباترین نکات کتاب انتخاب نام آن، سووشون به معنای سوگواری و غم کشتن سیاوش که نماد مبارزه با ظلم و ستم بود، است و بیان این مراسم در شیراز که بعد چگونه با خود داستان اصلی پیوند می¬خورد

        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.